Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Nada za obespravljeni srpski narod

Jadovno

BANjALUKA, 29. MARTA – Predsjednik Udruženja potomaka i poštovalaca žrtava kompleksa ustaških logora “Jadovno 1941.” Dušan Bastašić izjavio je da pismo člana Evropskog parlamenta Rodžera Helmera predsjedniku Vlade Hrvatske Jadranki Kosor, u kome je kritikovao nepoštovanje imovinskih prava u Hrvatskoj i postojanje političke korupcije u toj zemlji, budi nadu protjeranom, pokradenom i obespravljenom srpskom narodu iz Hrvatske.

“Ono što Rodžer Helmer otvoreno poručuje hrvatskim vlastima budi nadu protjeranom, pokradenom i obespravljenom srpskom narodu iz Hrvatske, da će Evropa ipak `progledati` i da će velika nepravda koja je učinjena, biti konačno ne samo objelodanjena nego i ispravljena”, rekao je Bastašić za Srnu.

Član Evropskog parlamenta Rodžer Helmer kritikovao je nepoštovanje imovinskih prava u Hrvatskoj i postojanje političke korupcije u toj zemlji u pismu predsjedniku Vlade Jadranki Kosor, saznaje Srna od diplomatskih izvora u Briselu.

Helmer ukazuje na kriterijume i zahtjeve koje postavlja Poglavlje 23 iz pregovora Hrvatske o ulasku u EU, koje se odnosi na pitanja pravosuđa i osnovnih prava.

“Moja kancelarija primila je izraze zabrinutosti od brojnih građana i preduzeća iz Hrvatske i regiona, uključujući evropske kompanije, u vezi sa opštom zoupotrebom prava na privatno vlasništvo u Hrvatskoj i odsustvom vladavine prava”, navodi se u pismu koje je Srna dobila na uvid.

Britanski poslanik Helmer smatra da ove primjedbe moraju biti uvažene prije zatvaranja pregovora o Poglavlju 23 sa Hrvatskom.

Poslanik Evropskog parlamenta u pismu, između ostalog,  postavlja pitanje o istinitosti navoda iz nezavisnih medija da sama Kosorova živi u stanu čiji su originalni vlasnici protjerani Srbi i postavlja pitanje da li ona to može da demantuje.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

KRITIKE ZBOG NEPOŠTIVANjA IMOVINSKIH PRAVA

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: