fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Ћирилицом није написано ниједно велико зло

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/prvi_svjetski_rat/Patrijarh-Irinej.jpg

Његова светост патријарх српски Иринеј изјавио је да на ћирилици „није написано ниједно велико зло“ и да му тешко пада борба против српског писма у дијелу Хрватске.

„Ни у једном писму нема зла, али забранама се можда жели наметнути нешто друго“, рекао је патријарх Иринеј у Карловцу, гдје је освештао обновљену цркву Светог Николе.

Патријарх Иринеј нагласио је да је у Београду „више латинице него ћирилице“, али да је Србима стало до њиховог писма, преносе београдски медији.

„Можда је боље ни не говорити о ономе што може да изазове нове сумње, али историју треба сагледати објективно, што је било добро похвалити, а зло назвати злом и то је начин да се међусуседски проблеми уклањају“, рекао је патријарх Иринеј.

Српски патријарх заложио се за наставак дијалога православне и католичке цркве, те оцијенио да су обје цркве позване да раде и на нормализацији односа између Срба и Хрвата.

Његова светост патријарх Иринеј изразио је наду да ће трагична прошлост дати довољну поуку свима да се такви догађаји више не понове нигдје у свијету.

Извор: БН Телевизиjа

Везане виjести:

Обезглављено достоjанство

ЧЕДОМИР АНТИЋ: Ћирилица

Етноцид у НДХ – Од забране Ћирилице до Гермогена

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: