fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

MONAH ARSENIJE: Patriota će biti onaj vođa koji ukloni Tita iz Kuće cveća

Mi stalno poričemo sebe jer kad ti neko udara pendrekom po glavi onda ti na kraju nećeš da budeš ono što jesi samo da te ostave na miru. To mi ne smemo da dozvolimo. Mi se stidimo da pričamo u svetu o Jasenovcu koji je naša golgota i koju moramo da iznesemo, rekao je jednom prilikom monah Arsenije Jovanović.

Monah Arsenije
Monah Arsenije

Prema njegovim rečima Josip Broz Tito je odmah pošto je došao na vlast počeo da minira i ruši Jasenovac da bi se izbrisalo ono što se tamo desilo.

„Ne sme to da bude izbrisano, ali ne da bi se mi nekome svetili već da bi se postavilo jasno i glasno šta se radilo u istoriji. Hvala Bogu u tome nam dosta pomažu Jevreji koji su svesni da smo i mi na neki način uz njih strašno postradali u 20. veku“, rekao je monah Arsenije.

On je istakao da će prvi vođa ili vladar Srbije koji ukloni posmrtne ostatke Josipa Broza moći da se nazove patriotom.

 

„Tu ne mislim da treba da se uradi nešto nečasno… Neka ga sahranimo u Aleji velikana na Novom groblju ali da on nema svoj mauzolej“, poručio je on.

Monah Arsenije Jovanović godinama je bio u manastiru Ostrog. Posle 6 godina u Ostrogu on odlazi da obnovi manastir Ribnicu. Nada se da će tamo obnoviti monaštvo i da će napraviti jedna novi duhovni centar.

Izvor: Kurir

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

6 Responses

 1. Ne prljajte aleju velikana…
  Zločinac je unakazio i Srbe i Srbiju.
  Vise nas je pobio od pavelica.
  Srbiju sveo na polovinu.
  A sve druge republike nikad nisu bile vece.
  Mnoge ne bi ni postojale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: