fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Mitrović za referendum o knjiženju vojne imovine

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović smatra da bi Narodna skupština Republike Srpske trebalo da raspiše referendum na kojem bi se građani izjasnili o namjerama da se vojna imovina koja se nalazi na prostoru Republike Srpske knjiži na BiH.

Nedeljko Mitrović Foto: RTRS
Nedeljko Mitrović Foto: RTRS

„Mislim da niko nema pravo da traži da se vojna imovina koja se nalazi na teritoriji Republike Srpske knjiži na BiH, jer je to suprotno Dejtonskom mirovnom sporazumu“, rekao je Mitrović.

On je dodao da su porodice poginulih iznenađene blagim reagovanjem političara i institucija Republike Srpske na nezakonite sudske presude kojima se nalaže knjiženje 11 vojnih objekata u Republici Srpskoj na Ministarstvo odbrane BiH.

„Porodice poginulih smatraju da je to čista otimačina imovine Republike Srpske koja izaziva nemir i revolt građana, što može da bude i budući izvor nesporazuma u BiH“, rekao je Mitrović.

Savjetnik ministra pravde Republike Srpske Nikola Kovačević izjavio je da Pravobranilaštvo BiH traži da se sva perspektivna vojna imovina na teritoriji Republike Srpske, bez odluke Suda BiH, knjiži na BiH.

„Ovdje nije riječ o imovini, nego teritoriji Republike Srpske. Ako bi ovo bilo urađeno, Srpska bi izgubila vlast na toj teritoriji, što je suprotno Dejtonskom mirovnom sporazumu i Ustavu Republike Srpske“, rekao je Kovačević.

On je naveo da Pravobranilaštvo BiH insistira i da Srpska sprovede presudu Suda BiH da imovina na Han Pijesku bude uknjižena na BiH.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Mitrović: Navođenje vode na mlin bošnjačke politike …

Mitrović: Zločini mudžahedina teži od zločina u Srebrenici …

Mitrović: 1.mart- uvod u rat i majorizaciju Srba | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: