MITROVIĆ: OTVORENO PISMO SUOSNIVAČIMA INSTITUTA

Datum objave: ponedeljak, 27 oktobra, 2014
Objavljeno u Ostalo
Veličina slova: A- A+

BANjALUKA, 27. OKTOBRA /SRNA/ – Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović rekao je da je član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amor Mašović ispolitizovao i privatizovao ovu instituciju, što je neprihvatljivo.

Mitrović je rekao Srni da će Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila povodom toga danas uputiti otvoreno pismo Savjetu ministara BiH i Međunarodnoj komisiji za nestala lica, kao suosnivačima Instituta, u kojem će oštro reagovati na Mašovićevo ponašanje.

“Proces traženja nestalih Srba je u potpunom zastoju. Institut za nestala lica BiH, koji je trebalo da ubrza proces traženja, nije odgovorio zadatku zbog kojeg je osnovan”, rekao je Mitrović.

Mitrović je naglasio da Savjet ministara BiH nije odgovorio na zahtjev Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila da Radna grupa za reformu Instituta donese odluku o prenošenju osnivačkog akta Instituta za nestala lica BiH na Savjet ministara, prema dogovoru sa Međunarodnom komisijom za nestala lica iz avgusta 2013. godine.

Izvor:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Vezane vijesti:

MITROVIĆ: PORAŽAVAJUĆA ODLUKA

MITROVIĆ: NEĆEMO ODUSTATI OD ISTINE O STRADANjU SRBA U SARAJEVU

MITROVIĆ: ZASTOJ U PROCESUIRANjU ZLOČINA NAD SRBIMA

MITROVIĆ: DIJALOG VRATITI NA POČETNE POZICIJE

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *