fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

MITROVIĆ: NAREDNE SEDMICE UZIMANjE UZORAKA KRVI

Nedeljko Mitrović

Nedeljko Mitrović

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović najavio je da će naredne sedmice biti uzeti uzorci krvi od 41 srpske porodice radi identifikacije šest skeletnih ostataka koji su ekshumirani na Ozrenu.

Mitrović je rekao Srni da će porodice iz Doboja, Prnjavora, Srpca i Banjaluke dati uzorke krvi u ambulantama porodične medicine, dok će istovremeno patolog Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske uzeti koštane uzorke sa skeleta koji se nalaze u spomen-kosturnici u Banjaluci.

On je podsjetio da su tokom rata mudžahedini zarobili 51 srpskog borca i civila u kampu Gostović kod Zavidovića, dok je 2007. godine ekshumirano 12 srpskih boraca na sasvim drugoj lokaciji na Ozrenu, od čega je do sada šest identifikovano.

Mitrović je ranije rekao da će u okviru početka identifikacije posmrtnih ostataka u tri spomen-kosturnice u Srpskoj prvo biti identifikovano 27 posmrtnih ostataka srpskih boraca i civila koje su zvjerski ubili mudžahedini na Ozrenu, dodavši da se za 132 posmrtna ostatka srpskih boraca i civila na tom lokalitetu još traga, jer su premješteni na nepoznatu lokaciju.

Vlada Srpske odobrila je 32.000 KM koliko je potrebno za identifikaciju šest skeletnih ostataka ekshumiranih na području planine Ozren. Opravdano se sumnja da je riječ o licima koja su bila zarobljena i kasnije ubijena u Gostoviću.

U tri spomen-kosturnice u Republici Srpskoj – u Banjaluci, Nevesinju i Istočnom Sarajevu nalazi se 657 ekshumiranih, neidentifikovanih posmrtnih ostataka srpskih boraca i civila.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

vozuća: jedno od najvećih srpskih stratišta na ozrenu

MITROVIĆ : NA OZRENU PRONAĐENI POSMRTNI OSTACI …
Ozren – Vozuća – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: