Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Mas: Srbi moraju svojoj deci da objasne da je bombardovanje bilo ispravno

Volfram Mas
Volfram Mas

Nemački ambasador u Srbiji Volfram Mas izjavio je na konferenciji o NATO u Beogradu da Srbi moraju svojoj deci da objasne da je bombardovanje bilo ispravno, kako ona u budućnosti ne bi mrzela Atlantsku alijansu.

“Moram da kritikujem vlasti u Srbiji što i same još uvek koriste termine poput “NATO bombardovanja”. Zamislite da šetate ulicom Kneza Miloša i da vas vaše dete upita: “Tata, ko je ovo uradio?”. Vi ćete mu odgovoriti: “NATO”. I šta onda očekujete od tog deteta da misli o NATO? Za razliku od toga, ja sam kao mladić u Nemačkoj gledao ruševine u mom gradu, ali ja nisam mrzeo onog ko je tu učinio jer je bilo onih koji su mogli da mi kažu zasšo je to učinio”, izjavio je Mas.

On je istakao da je, i pored toga, “ova zemlja mnogo drugačija nego pre tri godine, kada su huligani napali moju ambasadu”.

“Bilo mi je toplo oko srca kada sam video DS, SNS, SPS, G17 i LDP na sastanku sa Gvidom Vesterveleom kako složno izjavljuju da im je integracija  u Evropsku uniju prioritet broj jedan. To je fantastičan napredak u odnosu na pre tri godine”, istakao je Mas.

On je insistirao na tome da su pitanja EU i NATO povezana.

“U slučaju Srbije, logično je da prvo postane članica EU, pa tek onda na srednje i duže staze postane članica NATO. Logično je da jedna članica EU posle određenog vremena postane članica NATO. Pitanje članstva Srbije u NATO nije “da li” nego “kada”, ocenio je nemački ambasador.

Mas je učestvovao na konferenciji “Srbija, Zapadni Balkan i NATO – ka 2020. godini” koja je okupila vodeće pro-NATO snage u Srbiji, ambasadore SAD i Nemačke i šefa delegacije EU u Srbiji Vensana Dežera.

Izvor: zastonato.org

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: