fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

MANIFESTACIJE POVODOM POBJEDE U DRUGOM SVJETSKOM RATU

Manifestacija_u_Trebinju_povodom_70_godina_pobjede_u_drugom_svjetskom_ratu.jpgU Trebinju će 28. aprila biti otvorena izložba „Koraci ka pobjedi“ i prikazan film „Brestska tvrđava“, koje organizuju Ambasada Ruske Federacije u BiH i Društvo srpsko-ruskog prijateljstva povodom 70 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Otvaranje izložbe i projekcija filma zakazani su za 19.00 časova u Muzeju Hercegovine, rečeno je Srni u Društvo srpsko-ruskog prijateljstva.

Predsjednik Društva đakon Vladimir Vukanović kaže da su u razgovoru sa predstavnicima Ambasade odlučili da i u Trebinju organizuju manifestacije kojima će prvi put na ovakav, poseban način ukazati na teškoće Drugog svjetskog rata, sa porukom da se nikada ne ponove tako takva vremena.

Vukanović je istako da su tokom slavne istorije ruski i srpski vojnici bili na istoj strani – strani pravde i istine, te da i u današnje vrijeme dva bratska naroda njeguju i produbljuju već uspostavljene dobre odnose.

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva u Trebinju funkcioniše od 2007. godine i prepoznatljivo je po organizovanju raznih manifestacija o duhovnosti i kulturi dva naroda.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

OBILjEŽEN DAN OSLOBOĐENjA OPŠTINE – Jadovno 1941.

SJEĆANjE NA DAN OSLOBOĐENjA OPŠTINE – Jadovno 1941.

SUTRA OBILjEŽAVANjE 70 GODINA OD OSLOBOĐENjA …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: