fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Mandić: Povratak u Austrougarsku

Poznati književni kritičar i publicista Igor Mandić smatra da Hrvatska nije država i da se ta zemlja vraća u Austrougarsku.

Igor Mandić
Igor Mandić

„Nismo suvereni… Austrija nam drži banke, a Mađarska tehnologiju, naftu, gas, željezare. To je podjela po sistemu Austrougarske“, ocjenjuje Mandić.

Mandić u intervjuu za riječki „Novi list“ ističe da je hrvatska država bila „iluzija mitomana iz devedesetih /godina prošlog vijeka/“ koji su mislili da će „pukim drečanjem: `Mi raskidamo sve veze` – dobiti državu“.

Prema njegovim riječima, rasprodaja državne imovine domaćim kriminalcima započela je kao dar za njihovo podržavanje mitomanske retorike o Hrvatskoj, koja će „biti srećna kada se otcijepi od Jugoslavije“.

„Prvo je onima koji su najviše drečali, za koje mi čak i ne znamo, nego znamo samo za onih desetak najistaknutijih, rasprodato nacionalno, državno i društveno vlasništvo ili je dato budzašto…

A, nakon toga, došla je kupovina svih važnih strateških resursa ove zemljice jer je to i bio cilj Zapada – da razbije sve što je bilo istočno i što se usuđivalo nazivati socijalističkim. To je trebalo zatrti do posljednje trunke prašine“, navodi Mandić.

On smatra da je odlazak stanovništva samo „neminovni proces razmjene naroda, gena, plemena“.

„Svijet se stalno seli. Mi smo se doselili ovamo i pola Evrope odselilo je u Ameriku“, naglašava Mandić.

Poznati hrvatski intelektualac, koji je često napadan zbog, kako se tvrdi, projugoslovenskih stavova i otvorenih optužbi na račun HDZ-a da je protjerao Srbe, ocjenjuje da Hrvati imaju Sabor /parlament/, ali nemaju državu.

Izvor: SRNA

 

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: