Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Majka heroja s Košara za bugarsku TV ALFA: Teroristi su ih mučki ubili iz zasede

Datum objave: utorak, 22 maja, 2018
Objavljeno u Video, Srbija 1999
Veličina slova: A- A+

Ukupan broj poginulih srpskih vojnika, samo na Košarama je 119. Od tog broja 10-12 su još uvek gore, nestali i neće verovatno nikad biti pronađeni.

Lozanka Radoičić
Lozanka Radoičić

Lozanka Radoičić, majka stradalog heroja sa Košara Vladimira (19), boravila je nedavno u Sofiji i iskazala svoj protest što su na ovom samitu EU u učestvovali šiptarski zločinci Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, ali i predstavnici Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić.

Ona je tom prilikom za bugarsku televiziju „Alfa“ ispričala i svoju tragičnu priču:

– Moj sin je otišao 23. juna 1998. godine u vojsku, a 30. septembra iste godine je poginuo na Košarama. To je karaula na jugoslovensko-albanskoj granici. U patrolu su pošli njih osmorica i sačekala ih je zaseda blizu granice 30-50 metara. Čitava jedna jedinica koja je iz Albanije ušla je u Jugoslaviju. Čekali su tu celu noć. Patrola srpske vojske, u kojoj je bui i moj sin, naišla je na njihovu zasedu oko podneva. Pucali su na njih iz svih naoružanja i mog sina, i još četvoricu vojnika ubili na licu mesta.

Ova teroristička jedinica ušla je iz Albanije, verovatno pripomognuta  OEBS-om, pošto drugačije nisu mogli.. Postoji i snimak svega toga. Imao je samo 19 i po godina kad su ga ubili.

Na Košarama je poginulo mnogo vojnika tokom 1998. do početka bombardovanja. A i tokom bombardovanja. Tako da je ukupan broj poginulih srpskih vojnika, samo na Košarama 119. Od tog broja 10-12 su još uvek gore, nestali i neće verovatno nikad biti pronađeni.

Da li ste iz tog razloga došli na samit Zapadnog balkana?

– Da. Meni je to bio cilj i s tim razlogom sam došla. Hvala vama što ste nas pozvali da snimite i da prikažete našu poruku, jer su na tom samitu i Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, ljudi koji su 1998. i 1999. godine bili teroristi i koji su jednim delom zaslužni za njegovu smrt – istakla je majka heroja s Košara.

Izvor: Srbin.info

Vezane vijesti:

Majka ubijenog vojnika: Orden mu odnesite na groblje | Jadovno …

(KURIR TV) S JUNACIMA S KOŠARA OČI U OČI: Albanci su …

Heroji sa Košara: Imali su se rašta i roditi (VIDEO …

Tibor Cerna junak

Pucaj ako si junak: Herojska priča o Tiboru i „Spartancima“ s …

Život za otadžbinu: Besmrtni bataljon | Jadovno 1941.
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top