Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Linta: Nastavak neprijateljske politike Kitarovićeve

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je danas kao nastavak neprijateljske politike odluku predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da „i dalje ponavlja vrhunske laži“ kako je devedesetih godina „izvršena velikosrpska agresija na Hrvatsku i da se u Srebrenici desio genocid“.

Miodrag Linta Foto: TANJUG

„Istorijska je istina da je proustaški režim Franje Tuđmana izvršio agresiju na Jugoslaviju i Srbe u Hrvatskoj s ciljem stvaranja `velike Hrvatske` bez Srba“, poručio je Linta u pisanoj izjavi.

On je istakao da takozvani domovinski rat nije bio odbrambeni, pravedan i oslobodilački, već osvajački i zločinački rat i nastavak genocidnog rata koji je Nezavisna Država Hrvatska /NDH/ vodila protiv srpskog naroda.

„Rezultat proustaške politike jeste etničko čišćenje srpskog naroda sa podruja današnje Hrvatske, zapadne Hercegovine, zapadnokrajiških opština i Posavine, kao i brojni zločini nad Srbima i sistematskso pljačkanje i uništavanje srpske imovine“, naveo je Linta.

On napominje da sve činjenice jasno pokazuju da se u Srebrenici 1995. godine nije dogodio genocid.

„Lažna i apsurdna priča o takozvanom genocidu u Srebrenici jeste u suštini sredstvo borbe pojedinih zapadnih centara moći i bošnjačkih političara protiv Republike Srpske, Srbije i srpskog naroda“, naveo je Linta.

Prema njegovim riječima, to jasno potvrđuje da se bošnjački političari i intelektualna elita nisu odrekli ratne politike Alije Izetbegovića i stvaranja unitarne i proislamske BiH.

„Ako postoji zločin koji je najbliži definiciji genocida onda je to zločinačka akcija `Oluja` u kojoj je iz Krajine protjerano preko 220.000 Srba i ubijeno ili nestalo preko 2.000 Srba, kao i zločinačke akcije Hrvatske vojske i takozvane Armije BiH `Južni potez` i `Maestral` u zapadnokrajiškim opštinama odakle je protjerano više od 120.000 i ubijeno 1.800 Srba“, zaključio je Linta.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: