fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

LECI NA PRELAZIMA JARINjE I BRNjAK

kosovo_etnic.jpgPRIŠTINA, (SRNA) – Pripadnici Euleksa dijelili su danas letke vozačima na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak na sjeveru Kosova u kojim ih „savjetuju“ da na vozila umjesto srpskih stave kosovske registarske tablice.Ovu akciju Euleks je najavio prije četiri dana, odnosno dva dana nakon što je kosovska Vlada zabranila kretanje automobilima sa registarskim oznakama gradova na Kosovu, a koje izdaje MUP Srbije.

 

U lecima vozačima se, kako je navedeno, „savjetuje“ da vozila preregistruju sa srpskih na kosovske tablice na kojima su oznake RKS(Republika Kosovo) ili KS (Kosovo).

 

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Saša Rašić rekao je Srni da je odluka o zabrani kretanja automobile sa srpskim registraskim oznakama stupila na snagu 1. juna i da je kosovska policija nekoliko dana tolerisala vozačima da voze sa srpskim registraskim tablicama.

 

„Više nije dozvoljeno kretanje“, poručio je Rašić i pozvao građane da se povinuju naredbi jer je ona usaglašena u Briselu.

 

Vlasnicima automobila, poslije datih savjeta, nije jasno kako da preregistruju vozila pošto je rok istekao 1. juna i kada je ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio da više nema produženja rokova, jer je prethodno bio produžen od 1. aprila do kraja maja.

 

Predsjednici opština sa sjevera Kosova zatražili su 1. juna od predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da ispoštuje dato obećanje da će pod hitno saopštiti detalje sporazuma koje je u Briselu u ime Vlade Srbije prihvatio šeF pregovaračkog tima Borislav SteFanović.

 

Predsjednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić podsjetio je da je zahtjev za prijem kod Nikolića podnijet na dan kada je KfOR proveo akciju uklanjanja barikada na putu južna Mitrovica – Zvečan i kada su u sukobima povrijeđena trojica Srba i dva pripadnika KFora.

 

Predsjednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je novinarima da od Nikolića još nije stigao nikakav odgovor na zahtjev za prijem.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: