fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

KUSTURICA: SNIMIĆU FILM O ŽRTVAMA U IRAKU

kusturica.jpg

BERLIN,(SRNA) – Srpski režiser Emir Kusturica poručio je holivudskoj glumici Anđelini Džoli da će snimiti film o žrtvama američke vojske u Iraku kako bi bili na istom talasu, ali da je sada „malo zauzet“.

„Evo, sad ću odmah da sednem i da napišem scenario za film o žrtvama američke vojske u Iraku“, rekao je slavni režiser za „Pres“.

Kusturica, kojeg je Džolijeva prozvala da snimi film o srpskim žrtvama, podsjetio je oskarovku da se u jednom od svojih filmova već bavio srpskim žrtvama. Prema njegovim riječima, to je film „Život je čudo“, koji govori o ljubavi između Srbina i Muslimanke.

„Da bih bio na istom talasu sa Anđelinom ja bi trebalo sada da se bavim temom američkih žrtava u Iraku. Bih ja nju poslušao i snimio film, ali eto baš nešto nemam vremena… Malo sam zauzet drugim stvarima“, poručio je Kusturica.

Džolijeva, koja je rediteljka filma „U zemlji krvi i meda“, rekla je da Srbi imaju pravo da snime film o srpskim žrtvama i da ima puno divnih srpskih reditelja koji to mogu da urade, pominjući pri tom Emira Kusturicu.

Anđelina Džoli morala je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, povodom prikazivanja njenog rediteljskog prvenca na „Berlinalu“, da odgovori na nekoliko veoma neprijatnih pitanja novinara iz Srbije, BiH, Ukrajine, Bugarske, Rusije, Irana, pa se pred nekima čak i rasplakala. Kada su je pitali zašto se u filmu osim srpske, ne pojavljuju i muslimanska i hrvatska vojska, glumac Rade Šerbedžija pokušao je da je odbrani uz opasku da „to nije dokumentarni film“.

Džolijeva je rekla da je njen film „samo jedan prikaz priče o ratnim dešavanjima u ratom zahvaćenoj BiH“ u kojem je „htjela da pokaže stradanje“

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: