fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

„KURIR“: SJEKAČI GLAVA OPTUŽILI SRBE ZA ATENTAT

Glave srpskih vojnika donesene Šemsudinu Mehmedoviću

Glave srpskih vojnika donesene Šemsudinu Mehmedoviću

Šemsudin Mehmedović, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, koji je tokom rata odrubljene glave srpskih vojnika držao na stolu, sada tvrdi da je Beograd organizovao napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića, piše „Kurir“.

Kako navodi list, Mehmedović, koji je član Komisije za odbranu i sigurnost Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je da je „napad na Vučića dokaz da sigurnosnim sistemom i situacijom u BiH upravljaju velikosrpske i četničke policijske i obavještajne strukture i na šta su sve spremne“.

List piše da „monstruozna“ biografija ovog radikalnog funkcionera SDA i podsjeća da su ga bezbjednosne službe u BiH (Agencija za istrage i zaštitu – Sipa) hapsile zbog njegove povezanosti s mudžahedinima zbog zločina počinjenih tokom rata, ali da nije osuđen.

Prema tvrdnjama člana Ekspertskog tima za borbu protiv terorizma Dževada Galijaševića, upravo je Mehmedović direktna veza s radikalnim islamistima i pripadnicima Al kaide od kojih su neki optuženi za terorizam i zatvoreni u američkom zatvoru „Gvantanamo“.

„Ako postoji ličnost u BiH koja je direktno uključena u svjetski terorizam, onda je to Mehmedović. Za vrijeme rata bio je načelnik policije opštine Tešanj, a upravo su tu jedinice `El mudžahedin` počinile strašna zvjerstva nad Srbima“, rekao je Galijašević za „Kurir“.

On navodi da su mudžahedini pod kontrolom Mehmedovića odsjekli glave trojici srpskih vojnika i podsjeća da su te fotografije svojevremeno obišle svijet.

„Glave su donesene Mehmedoviću u kancelariju“, tvrdi Galijašević i ističe da ne treba isključiti mogućnost da je on na neki način povezan sa ovim što se dogodilo u Potočarima.

Galijašević kaže da je Mehmedović vrlo radikalan, a da je kao dio parabezbjednosnih struktura i jako opasan.

On navodi da je iz Mehmedovićevog Tešnja i Almir Merdić, koji se ovih dana pominje kao jedan od organizatora napada u Potočarima.

Prema medijskim napisima, Mehmedović je bio blizak s mudžahedinima takozvane rubeške grupe i Lionelom Dimonom, jednim od četiri „Abu Hamze“, tokom devedesetih godina 20. vijeka.

Nekada glavni operativac Al kaide za BiH Abdul Kadir Mahtari, poznatiji kao Abu Mali, lični mu je prijatelj i kum.

Početkom godine Ministarstvo pravde SAD saopštilo je da je šest osoba porijeklom iz BiH uhapšeno u Americi zbog sumnje da su slali novac i oružje „Islamskoj državi“, od kojih su trojica upravo iz Mehmedovićevog Tešnja, navodi list.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

KOME JE SRBIJA UPUTILA PROTESTNU NOTU? – Jadovno 1941.

MEHMEDOVIĆ ŠTITIO MUDžAHEDINE I ZLOČINE – Jadovno 

NISU PRONAĐENE ODRUBLjENE GLAVE PRIPADNIKA VRS 

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: