fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

НЕМА НОРМАЛИЗАЦИЈЕ ОДНОСА ДОК ТРАЈЕ ОТИМАЊЕ ИМОВИНЕ

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/marko-djuric.jpg

Директор Канцелариjе Владе Србиjе за Косово и Метохиjу Марко Ђурић рекао jе да не може бити суштинске нормализациjе односа између Београда и Приштине док у Покраjини траjе отимање државне и друштвене имовине.

Ђурић jе рекао да Србиjа жели да питање државне и друштвене имовине на Косову и Метохиjи буде jедна од тема коjе ће бити рjешаване у наставку бриселског диjалога.

„Ми ћемо у наредном периоду искористити све институционалне механизме притиска коjи нам стоjе на располагању, укључуjући и условљавање
разговора о учешћу у покраjинским институциjама да бисмо спречили отимање српске државне и друштвене имовине на Косову и Метохиjи“, рекао jе Ђурић новинарима у Косовскоj Митровици.

Он jе истакао да се не може толерисати то што неко користи међупростор да би вршио додатни притисак на српску заjедницу и отимао, односно заузимао имовину.

„То jе за нас потпуно неприхватљиво. Делатност косовске агенциjе за приватизациjу директно штети и чини jако лошу услугу нормализациjи односа и целом процесу“, навео jе Ђурић.

То jе, каже Ђурић, нарочито изражено на подручjу општине Штрпце, што jе узнемирило не само српски народ, већ и скренуло пажњу свима да недjељама траjе заузимање државних и друштвених предузећа на Косову и Метохиjи.

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: