fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Извадили срце из живог српског младића

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/ovk-trgovina-organima.jpg

БЕОГРАД- Радио-телевизиjа Србиjе приказала jе синоћ интервjу са заштићеним свjедоком, бившим припадником ОВК, коjи jе као непосредни учесник описао страхоте и бруталност узимања органа, односно срца од српског младића у jедноj импровизованоj болници на сjеверу Албаниjе.

 

У директном разговору са новинаром РТС-а оваj свjедок, чиjи jе лик био замагљен, а глас измиjењен, дао jе на албанском jезику застрашуjући исказ препун детаља о бруталноj операциjи узимања органа.

„Дали су ми скалпел и рекли шта да радим на тиjелу, да направим jедну линиjу, да га расиjечем почевши од гркљана до краjа ребара“, описао jе свjедок хируршку интервенциjу узимања срца од српског младића.

Он jе описао да jе таj младић од 19,20 година био доведен и положен на jедну клупу, да су га четворица држали док су му на живо сjекли грудни кош и извадили срце.

„Младић на столу ниjе био Албанац, отимао се, али су га jош чвршће држали. Запомагао jе и призивао Бога. Говорио jе `Боже немоjте ме заклати, немоjте ме убити`“, испричао jе свjедок.

Он jе навео да jе у присуству двоjице љекара – jедног стариjег и jедног млађег, коjи су били у сродству и коjи су га претходно обучавали за овакве ствари, почео да сиjече младића скалпелом.

Свjедок jе испричао да jе младић, када га jе исjекао до половине груди, почео да вришти да га не кољу, а онда jе изгубио свиjест.

„Да ли jе умро не знам. Послиjе тога ниjе отварао очи“, испричао jе оваj свjедок, коjи jе рекао за стариjег љекара да jе сада познат у свиjету и на Косову.

Свjедок jе потом описао како jе уз помоћ тог љекара извадио срце импровизованим маказама направљеним од баjонета, како jе срце стављено у теглу са медицинском течношћу, а потом у фрижидер са ледом.

Он jе рекао да jе срце потом колима марке „волво“ одвезено на аеродром Ринас код Тиране, гдjе jе видио албанску воjску у униформама и мали авион са турском заставом из коjег jе изашла jедна особа кратке браде коjа ниjе била Албанац.

„Онда сам схватио да се не ради о отаџбини, него о бизнису, трговини органима“, рекао jе оваj свjедок, коjем jе приликом медицинске обуке било речено да се обучава за трансплантациjе органа у случаjу потребе да се спасе живот командантима ОВК.

Свjедок jе навео да jе операциjи присуствовао, како jе рекао, високи познати надређени, коjи му jе поручио: „Свака част, позлатило ти се, такви нам борци требаjу“.

Он jе навео да jе обучаван на сjеверу Албаниjе и да jе операциjа коjу jе извео извршена у jедноj школи коjа jе претворена у болницу, али да ниjе риjеч о „жутоj кући“.

Замjеник српског тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић рекао jе да jе из исказа jасно да jе ова jезива интервенциjа вршена без анестезиjе и да jе вечерас приказан само jедан одсто од онога што jе свjедок испричао српском тужилаштву.

Векарић jе рекао да jе 16 мjесеци Тужилаштво Србиjе за ратне злочине провjеравало исказ свjедока на све начине.

Он jе додао да због истраге вечерас ниjе емитовано мjесто, нити лица коjа су присуствовала илегалноj операциjи, иако тужилаштво зна о коме се ради.

 

Извор: ФРОНТАЛ/СРНА

 

Везане виjести:

СВЈЕДОК ЈЕ БИВШИ ПРИПАДНИК ОВК

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: