fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Kosovo otimaju veliki i moćni, i Beograd to ne može sprečiti

Predsjednik RS Milorad Dodik
Predsjednik RS Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srbija treba da se okrene više sebi, nego Evropi, te istakao da Kosovo otimaju veliki i moćni i da je potpuno očigledno da Srbija to više ne može da spriječi, niti da povrati i integriše Kosovo.

„Sve će se završiti tako što će jedno jutro na kosovskim granicama osvanuti albanski policajci, koji će tako ograničiti prostor koji je otet Srbiji. Srbija neće imati kud: ili da oružjem brani teritoriju, ili da odustane. Prvo ne bih nikad preporučio, jer znamo kako bi se završilo“, rekao je Dodik.

Navodeći da Srbija nikad ne treba da prizna Kosovo, Dodik smatra da Srbima na Kosovu treba saopštiti jasnu poruku tako što će država izdvojiti značajan novac za srpsku zajednicu koja ostane tamo da živi, a onima koji hoće da se isele treba omogućiti besplatno zemljište širom Srbije.

„To je trenutno jedino rješenje. Tako će tom narodu dati izbor. Jedini koji je preostao. Ne treba više davati priliku Albancima da pričaju o nekom multietničkom društvu“, rekao je Dodik za „Večernje novosti“.

Dodik je naglasio da Srbija, dok postoji, treba da daje novac manastirima na Kosmetu i da se bori za njihov eksteritorijalni status.

„Srbija ne može da vrati Kosovo i da ga integriše. To je iluzija. Oteli su ga moćni i arogantni, i to je kraj. Ne treba im bar više dozvoliti da se podsmijevaju i ponižavaju Srbiju. I zašto im vjerovati kad su tako bezočno oteli komad srpske zemlje. Ja im ne vjerujem“, rekao je Dodik.

Komentarišući činjenicu da je Srbija izabrala Evropu kao put koji nema alternativu, Dodik je rekao da Evropa nikad nije verifikovala napore Srbije kako je ona zaslužila, te da su „za mnogo manje truda, svi drugi dobijali daleko više“.

„Mislim da Srbija i Srbi u cjelini moraju da pokažu više privrženosti svom nacionalnom identitetu. Da se okrenu više sebi nego Evropi. Nije Evropa tako sjajno mjesto“, naglasio je predsjednik Republike Srpske.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: