fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Kosmet: Devet hiljada napada na Srbe

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/pristina1.jpg

Okupirane teritorije – U Prištini sada živi 78 Srba, od 45.000 koliko ih je u ovom gradu živelo pre 1999. godine.

Nedavno ubistvo bračnog para Jeftić, Ljiljane i Milovana (6. jula u selu Talinovac, u opštini Uroševac), još jedan je u nizu od oko 9.000 napada na Srbe na okupiranim teritorijama izvedenih od 20. juna 1999. do danas. Reč je o isprepletenom terorsko-terorističkom nasilju u periodu u kome su za ličnu i imovinsku sigurnost građana u pokrajini nadležne međunarodne misije Unmik i KFOR. S obzirom na to da pomenute misije, s jedne strane, i nelegalne šiptarske strukture, čiju okosnicu čine pripadnici terorističke OVK, s druge strane, nisu otkrili i procesuirali skoro nijednog izvršioca napada na srpske civile, realna je pretpostavka da se u pokrajini dogovorno sprovodi terorističko-terorsko nasilje radi ostvarivanja monstruoznog plana.

Njihova nedavna konstatacija da treba ukinuti takozvanu nadgledanu nezavisnost Kosova, između ostalog, razotkriva suštinu višegodišnjeg terorističko-terorskog pohoda protiv Republike Srbije. Reč je o nasilju koje se neometano realizuje, a cilj njihovog očigledno dogovorenog terora i terorizma jeste da Srbe konstantno podsećaju na to da su potencijalna nezaštićena žrtva i spreče povratak 210.000 prognanika svojim kućama. Imajući na umu da su ubijeni Milovan i Ljiljana povratnici, kao i to da u ovom trenutku postoji 22.000 zahteva za povratak uzurpirane srpske imovine na okupiranim teritorijama, moguće je dešifrovati strategiju nosilaca terora i terorizma protiv Republike Srbije.

„Evropa je stvorila propalu državu Kosovo koju vode gangsteri i kriminalci”, rekao je Majk Henkok, poslanik britanskih liberalnih demokrata, u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope kada je krajem januara 2011. usvojena rezolucija kojom se zahteva međunarodna istraga o trgovini ljudskim organima na okupiranim teritorijama, zločin, za koji su osumnjičeni aktuelni šiptarski lideri, a nekadašnje vođe terorističke OVK.

U sličnom kontekstu, u februaru 2011. pisao je američki časopis „Forin polisi”. On je povodom obeležavanja treće godišnjice proglašene samozvane države „Kosovo“ potvrdio Henkokovu ocenu da „Kosovom vladaju nasilnici”, potkrepljujući je mnogobrojnim činjenicama. Naime, „Forin polisi” je ocenio da su bivše vođe terorističke OVK „nasilnici koji vladaju Kosovom“ a svoje pozicije duguju podršci međunarodne zajednice, što je imalo za posledicu stradanje pripadnika manjina i Albanaca koji su se protivili OVK.

Ministar za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Goran Bogdanović ocenio je da „Priština privodi kraju etničko čišćenje“, a u prilog tome pomenimo da u Prištini sada živi 78 Srba, od 45.000 koliko ih je u ovom gradu živelo pre 1999. godine.

*Univerzitet u Beogradu, Fakultet bezbednosti

 

Izvor. Vaseljenska

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: