Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Košarac: Novi šamar srpskim žrtvama

Datum objave: petak, 23 decembra, 2011
Objavljeno u Ostalo
Veličina slova: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/stasa_kosarac.jpg

Šef Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih lica Republike Srpske Staša Košarac ocijenio je da je najava ministra bezbjednosti BiH Sadika Ahmetovića da će BiH sa Saudijskom Arabijom potpisati ugovor o policijskoj saradnji u borbi protiv međunarodnog terorizma novi šamar srpskim žrtvama, stradalim od mudžahedinskih ruku.

On je podsjetio da je nedavno vodeća britanska osiguravajuća kuća “Lojd” najavila tužbu protiv Saudijske Arabije zbog učešća u organizaciji napada na SAD 11. septembra 2001. godine, a da bi slično mogla da uradi i Srpska, zbog zločina mudžahedina u BiH, istakavši da od Ahmetovića, u vrijeme njegovog ministrovanja, nije čuo nijednu pamentu ideju te da je njegovo ponašanje već odavno preraslo u ozbiljan bezobrazluk.

“Više je nego jasno da on nije sposoban da rukovodi jednom ovako osjetljivom oblasti, kakva je bezbjednost, jer ni na dosadašnje izvještaje o opasnosti koju predstavlja vehabijski pokret uopšte nije reagovao na pravi način. Umjesto da se pozabavi time, on u bezbjednosni sektor pokušava da uvuče zemlju, koja je najkrivlja za sadašnje stanje, koja je sponzorisala najgore ubice današnjice i koja će, sasvim sigurno, tek da odgovara pred međunarodnim pravosudnim institucijama zbog svojih veza sa terorizmom”, naglasio je Košarac.

Predsjednik Odbora za bezbjednost u Narodnoj skupštini Srpske Nenad Stevandić poručio je Ahmetoviću da bi mu bilo pametnije da potpiše sporazum sa domaćim bezbjednosnim agencijama, s kojima, očigledno, ne sarađuje baš najbolje, piše “Fokus”.

“Ahmetović bi prvo trebalo da potpiše sporazum sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH, kao i sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom, pa će onda imati prave informacije o stanju na terenu, umjesto što se blamira pred javnošću tvrdnjama da u BiH nema ni terorista ni opasnosti od terorizma”, rekao je Stevandić.

Član Ekspertskog tima Jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala Dževad Galijašević ocijenio je skandaloznom najavu ministra Ahmetovića da će BiH sa Saudijskom Arabijom potpisati ugovor o policijskoj saradnji u borbi protiv međunarodnog terorizma, jer je, kako je naveo, i vrapcima na grani poznato da je Saudijska Arabija sponzor vehabijskog pokreta u BiH.

“Vehabizam je, pored nafte, najjači i najznačajniji izvozni proizvod Saudijske Arabije. Pod njenim pokroviteljstvom u BiH su stigle na hiljade vjerskih fanatika, koji su Bošnjacima isprali mozak i uvjerili ih da je vehabijsko tumačenje islama jedini ispravan put, kojim oni moraju poći. Zato danas imamo situaciju da bezmalo pet odsto Bošnjaka podržava ovaj pokret, zato su nam rubna sela pretvorena u uporišta radikalnih islamista, naoružanih do zuba i spremnih na napade”, istakao je Galijašević.

On je dodao da bi Ahmetović čast da potpiše takav sporazum trebalo da prepusti poglavaru Islamske zajednice u BiH Mustafi Ceriću, koji je od 1990-ih godina glavni saudijski operativac na Balkanu i jedini autoritet vehabijskom pokretu, podsjetivši da je upravo Cerić tokom 1992. godine otvorio vrata saudijskom uticaju na BiH.

“Nije nimalo slučajno što se ambasador Saudijske Arabije Eid Mohamed Altakafi, tokom razgovora sa Ahmetovićem zauzeo za ubrzanje procedure potpisivanja ovog sporazuma, jer je jasno da se Rijad neće tek tako odreći uticaja koji nesumnjivo ima u BiH. Saudijce je posebno uznemirila vijest o jačem angažmanu FBI u BiH, jer im nije svejedno šta će to Amerikanci ovdje otkriti. A, otkriće se mnogo toga, što nikako ne ide u korist zvaničnom Sarajevu”, mišljenja je Galijašević.

Izvor: srna

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top