Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

KOMENTAR: Zastava

Milan Babović

Milan Babović


Beše to januara 2009. Srpska zastava skinuta je sa jarbola u Zadru, jer je bola oči osetljivom „pučanstvu“. Beše to na otvaranju Svetskog prvenstva u rukometu

BEŠE to januara 2009. Srpska zastava skinuta je sa jarbola u Zadru, jer je bola oči osetljivom „pučanstvu“. Beše to na otvaranju Svetskog prvenstva u rukometu.

Nekadašnji pivot srpske desnice igrao se prekjuče upaljačem ispred Palate pravde – spalio je šahovnicu. To mu je lomača za treći strani barjak, otkako ga je prostodušni Hag vratio na domaći teren.

No, nije ovde reč o cirkusantu iz Magistrata, koji se pre neki dan zavetovao da će krenuti tenkovima na Banske dvore (valjda mu je preostalo nešto Sadamove nafte). On je odigrao svoju tačku i zbog toga je protiv njega pokrenut krivični postupak.

Kakve veze sa ovim ima rukomet? Ima, jer nas Hrvati sa „sedmerca“ gađaju pravo u glavu. Kako? Pa, recimo kada njihov ministar Ostojić kaže da je Šešelj uvredio osećanja svih ljudi u Hrvatskoj. Ne pitaju se kako se osećala ona šačica Srba u lijepoj njihovoj kada je naša trobojka proterana sa zadarskog Narodnog trga. Ili kada su maljem razbijali ćirilične table?

Pitamo drage susjede – čija osećanja vređate kada za avgust pripremate grandioznu vojnu paradu u čast 20 godina „Oluje“? Nije tu kraj licemerju.

Kada Hrvati kažu – Srbija mora da poštuje odluku Tribunala i uhapsi Šešelja, oni u isti mah dobiju amneziju. Jer, onaj drugi sud u Hagu jasno je rekao da je „Oluja“ masovni zločin. Ali to im ne smeta da u čast domovinske pobede postroje gardiste i ispaljuju slavljeničke plotune. Slave progon 250.000 Srba. Nazdravljaju šampanjcem zato što su raskućili svoje građane.

Kao ponosni članovi evropske lige, neće prestati da brišu parket sa Srbijom, želeći da je prikuju za klupu za rezervne igrače EU. Makar povod bio i igranje šibicama zemunskog vojvode, čija je stranka voljom naroda ispala iz igre.

 

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Šešelj: Obradovala me krivična prijava Suda u Beogradu

ŠEŠELj PONOSAN ŠTO JE ZAPALIO HRVATSKU USTAŠKU ZASTAVU

ŠEŠELj NA LOMAČI EU-JASENOVCA – Jadovno 1941.

Vojvoda Šešelj trese Hrvatsku – Jadovno 1941.

Josipović: Šešelj duh iz boce – Jadovno 1941.

ZVANIČNI ZAGREB: „RATNI ZLOČINAC“ TREBA BITI U HAGU …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: