Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

KOMENTAR: Stipe Fruškogorac i pogrom Albanaca u Srbiji

Ima jedan kućerak u Sremu i u njemu – Stjepan Mesić. U vikendici Aleksandra Popova na Fruškoj gori, čuveni mrtvozornik SFRJ učestvovao je na konferenciji o antifašizmu navodeći da se „Jasenovac i Blajburg ne smeju izjednačavati“.

Milan Babović
Milan Babović

Sasvim prirodan stav, reklo bi se, ali je neprirodno to što ga izriče baš Stipe. Evo jednog podsećanja kako je tokom govora u Australiji, početkom devedesetih, baštinio tekovine borbe protiv Trećeg rajha:

– Nemamo mi Hrvati kome da se izvinjavamo. Za razliku od drugih mi smo dva puta pobedili. Prvi put 10. travnja 1941, kada su nam sile Osovine priznale državu (NDH), a drugi put posle rata kada smo se sa pobednicima našli za istim stolom.

I ovo što nam traže, klekni u Jasenovcu, klekni ovdje, klekni tamo; nemamo mi zašta da klečimo…

Nije tu kraj. Čuveni antifašista je 1992. u Novskoj govorio da su ljudi poslati u Jasenovac „praktično spaseni“ i da je to bio „radni logor“. Time je ustoličio monstruoznu tezu o mučilištu kao letnjikovcu, maltene mestu dobre zabave, koju zastupaju Igor Vukić i ostali besprizornici.

Ponosni rasturač Jugoslavije u živopisnom krajoliku izrekao je još jednu podjednako opasnu ocenu. Kazao je i da je „bauk fašizma zahvatio Hrvatsku i Srbiju“. Kakve li ogavne simetrije za čije razbijanje zaista ne treba trošiti slova.

No, Stjepan sigurno zna da je ovde plodno tlo za njegovu brigu, pošto imamo bataljone NVO karikatura i ucveljenih žderača bureka koje nas junački brane od fašizma kojeg nema.

Najbolji primer su nesrećnice u crnom koje su na Dan pobede u centru Beograda otpevale Internacionalu na albanskom „u znak solidarnosti sa Albancima koji trpe pogrom u Srbiji“?! Eto toliko…

Autor: MILAN BABOVIĆ

Izvor: VEČERNjE NOVOSTI

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: