fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Kome smeta Gavrilo Princip

Unija sindikata škola u Beogradu saopštila je danas da direktor OŠ „Nikola Tesla” u Rakovici Stanislav Stevuljević naterao učenike te škole da skinu majice sa likom Gavrila Principa i majice sa natpisom „Dogodine u Prizrenu” uz optužbe da time pozivaju na nasilje i nacionalnu provokaciju.

(Foto PO)
(Foto PO)

U saopštenju se navodi da se događaj desio u petak, 1. marta kada je Stevujević naterao momke da skinu majice uz reči da je Princip „majmun koji je započeo Prvi svetski rat”, prenosi Beta.

„Nakon što su skinuli majice, maltretiranje se nastavilo u njegovoj kancelariji tako što im je oduzeo mobilne telefone i insistirao da iz njih izbrišu fotografije sa spornim majicama. Čitav proces ispitivanja se odvijao bez prisustva roditelja, iako su profesori pitali direktora da li da ih pozovu, što je ovaj odbio”, piše u saopštenju.

Dodaje se da su roditelji zatražili sastanak sa Stevujevićem, ali je on to odbio rekavši da za tim nema potrebe.

„Ono što je zabrinjavajuće je činjenica da ministar prosvete uporno toleriše ponašanje ovog direktora kojeg je i postavio na to mesto u avgustu prošle godine, iako je samo nekoliko meseci pre toga šamarao učenika u prostorijama škole”, navela je Unija i dodala da je taj slučaj zataškan.

Unija je ocenila da je ministar prosvete Mladen Šarčević upoznat sa događajima u vezi sa Stevujevićem i upitali da li će se ovoga puta nešto preduzeti.

Član organizacije Mlada Bosna Gavrilo Princip izvršio je atentat na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda 28. juna 1918. godine. Umro je u zatvoru u Terezinu. Ubistvo prestolonaslednika bio je povod za početak Prvog svetskog rata, i napad na Srbiju.

Izvor: POLITIKA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Taj lik je preko 20 godina direktor,podoban svakoj vlasti,bio komunista pa socijalista,demokrata i mozete da predpostavite sta je sad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: