fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Саопштење: Захтевамо оштру реакцију Србије поводом изјаве Колинде Грабар да је Војводина држава!

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2015/Kolinda_Grabar_Kitarovic.jpg

Напредни клуб захтева од председника Републике, председника Владе и министра спољних послова да одлучно и оштро реагуjу поводом изjаве новоизабране председнице Хрватске Колинде Грабар коjа jе Воjводину назвала суседном земљом!

У првом обраћању у своjству победника, коjи jе уживо преношен на државноj телевизиjи ХРТ, Колинда Грабар jе изговорила: „Борићу се за права мањина у Хрватскоj да она буде jош већа, али ништа мање нећу тражити за Хрвате у Србиjи, Воjводини и у другим сусjедним земљама“, што jе поздрављено овациjама и аплаузом из публике.

Оваква скандалозна изjава, па све и да jе ненамеран политички гаф, свакако не сме да остане без реакциjе надлежних у Србиjи.

Политика Хрватске према Србиjи и српском народу у тоj суседноj држави неброjано пута до сада показала се некоректном и злурадом. Подсећамо да се у Хрватскоj, чланици ЕУ, Србима оспораваjу елементарна људска, грађанска и мањинска права, да не могу да користе писмо и jезик, да не могу да остваре право на повратак, да jе од ове године хиљаде људи српских прогнаника избрисано из држављанства у тоj земљи, те да се људи хапсе само ако се фотографишу са српском заставом!
Краjње jе време да Србиjа заузме jасан став и изгради одговорну и чврсту политику према Хрватскоj у коjоj, буjа екстремистички национализам и шовинизам као окосница политике водећих партиjа када jе реч о српскоj заjедници.

Напредни клуб jе више пута до сада упозорио jавност да ће питање аутономиjе на северу Србиjе бити отворено и да треба превентивно деловати у циљу демократизациjе, функционалне децентрализациjе и заштите државне целовитости Србиjе и укинути нефункционалну, недемократску комунистичку творевину АПВ.

Српски званичници не би смели да остану неми на коментаре хрватских политичара коjима се нарушава интегритет, суверенитет и вређа српска државност. Србиjа jе jедна, jединствена и недељива и то треба jасно ставити до знања!

 

Извор: НАПРЕДНИ КЛУБ

 

Везане виjести:

Саопштење: Одлучно одговорити на  – Jadovno 1941.

ДОКЛЕ ТАКО? – Све комшиjе имаjу сва права у Србиjи, само 

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: