fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

„НАТО ШЕРИФ“ У РЕГИОНУ?

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2015/nova_predsjednica_rh.jpg

Дио хрватских портала упозорава да ће нови предсjедник Колинда Грабар-Китаровић бити продужена рука НАТО алиjансе и да ће настоjати да од Хрватске направи „шерифа у региону“.

 

 

Посебно се наглашава њено заговарање увођења обавезног воjног рока бар на мjесец дана, током ког би се воjници обучавали за антитерористичко дjеловање.

То jе своjеврсни акт коjи иде у корак са америчком „Патриотским законом“, тврде неки портали, уз процjену да би Хрватска у тоj замисли требао да постане чувар источних граница jедне политичке и воjне алиjансе.

Политика Китаровићеве, коjа jе радила као функционер НАТО-а, а спада и у чланове познате „Трилатерале“ – тзв. „свjетске владе у сjенци“, могла би да, у том контексту, доведе до сумњичења броjних „нелоjалних“ група у друштву, чиме би се друштво држало у условима „редовног – ванредног стања“.

Неки портали страхуjу да би таква проамеричка и про-Нато политика могла да доведе до раста политичких снага коjе инсистираjу на десном суверенизму.

Тако организациjа Раднички фронт Хрватске указуjе на „опасну тенденциjу коjу представља поjава десних суверениста орбановског типа попут покрета `Живи зид`“.

Неки портали наводе да нова предсjеница Хрватске намjерава да води политику сталног заоштравања према сусjедима и потсjећаjу на њено вербално издваjање Воjводине из Србиjе током побjедничког говора.

Такође, Китаровићева jе jасно подржала уставне промjене у БиХ и наjавила jаку подршку хрватским интересима.

На унутрашњем плану, Китаровићева jасно показуjе да ће излазити из предсjедничких овлаштења и водити „рат“ са владом, коjа по уставу Хрватске води земљу, а то може да доведе до уставне кризе.

 

Извор: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

КИТАРОВИЋЕВА НИЈЕ СЛУЧАЈНО „ОТЦИЈЕПИЛА“ ВОЈВОДИНУ

Колинда цепа Србиjу

Саопштење: Захтевамо оштру реакциjу Србиjе поводом изjаве Колинде Грабар да jе Воjводина држава!

„ЊУЈОРК ТАЈМС“: ХРВАТСКА СЕ ВРАЋА НАЦИОНАЛИЗМУ

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: