fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

KNjIGA O STRADANjU SRBA I JEVREJA NA SAJTU AMAZON

veljic_knjiga.jpg

NOVI SAD, (SRNA) – Knjiga „Otkrovenje genocida: novi pogledi o pokolju Srba i Jevreja pod mađarskom okupacijom“ autora Aleksandra Veljića postavljena je danas na najvećem internet sajtu za onlajn prodaju Amazon.

„Knjiga je veličanstven trijumf istine i argumentovani poraz višedecenijskog falsifikata o raciji u januaru 1942. godine, jednog od najzataškanijih genocida u evropskoj istoriji“, rekao je Veljić Srni.

On kaže da knjiga svjedoči o stradanju 10 000 Srba i 2 000 Jevreja u zloglasnoj raciji, krvavoj akciji koju je mađarska okupaciona, fašistička vojska izvršila januara 1942. godine, u dijelovima južne Bačke, Šajkaškoj, Novom Sadu i okolini, kao i u Bečeju.

„Tu su i svedočenja o pobijenim nedužnim, znanim i neznanim Romima, o oko 200 Slovaka, stotinjak Rusina, desetina Mađara, Nemaca, Hrvata, Slovenaca, Čeha, Bunjevaca, Rusa, kao i pripadnika drugih nacija“, rekao je Veljić.

Prema riječima Veljića, knjiga sadrži i malo poznate detalje o zvjerstvima mađarskih fašista.

„Tako se u knjizi može pročitati i priča o Ibri Pazalji, koga su mađarski krvnici uhapsili tokom racije u Novom Sadu i pretukli ga na smrt samo zato što nije hteo da potkazuje Srbe i Jevreje“, rekao je Veljić.

Ova knjiga rezultat je višemjesečnog timskog rada autora Veljića, kao i korektorke Kati Hambl, lektorke Karoline Minard i dizajnera Stiva Minarda.

„Otkrovenje genocida: novi pogledi o pokolju Srba i Jevreja pod mađarskom okupacijom“ temelji se na podacima Društva za očuvanje sjećanja na Holokaust, čiji je Veljić predsjednik.

Ideja za englesko izdanje knjige, koje je danas postavljeno na sajtu www.amazon.com, potekla je od osnivača izdavačke kuće „Samting or ader pablišing“ /Something or Other Publishing/ Vejda Frensona.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: