fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

KLINTON DA SE STIDI SVOJIH IZJAVA U SREBRENICI

Džulijan Harston

Džulijan Harston

Bivši pomoćnik generalnog sekretara UN Džulijan Harston izjavio je da bi bivši predsjednik SAD Bil Klinton trebalo da se stidi svoje izjave da do napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici 11. jula ne bi došlo da je „došao ranije ili kasnije“.

„Klinton treba da se stidi onoga šta je rekao. Kada je trebalo Vučić da dođe? Kada sve bude gotovo? A zašto bi onda uopšte dolazio? Bio je to dobar Vučićev gest, a o njegovom boravku tamo trebalo je da brinu domaćini, a ne Klinton“, rekao je Harston za beogradsku „Politiku“.

On je naglasio da, nakon što je čuo da se Klinton u Srebrenici pohvalio da su mu dvije „propale države“ – BiH i (samoproglašeno) Kosovo najveći uspjesi, ne želi više da sluša ni njega ni njegovu suprugu, koja „naplaćuje i po 300.000 dolara od onih koji žele da čuju šta ima da kaže“.

Harston je rekao da mu nije jasno šta je bila svrha britanskog prijedloga rezolucije o Srebrenici i naglasio da je bilo očigledno da to Rusija nikada neće prihvatiti ne samo jer je Srbija zamolila već zato što ima definisanu politiku o tome.

Govoreći o rezoluciji i posljedicama koja je mogla imati po Republiku Srpsku, buduću da je ovim dokumentom zločin u Srebrenici okvalifikovan kao genocid, Harston je rekao da „Republika Srpska nije zasnovana na genocidu već na Dejtonskom sporazumu“.

Govoreći o predstojećoj proslavi 20 godina od akcije „Oluja“ u Hrvatskoj, Harston je ocijenio da je to najblaže rečeno neosjećajno, a najoštrije – provokativno.

„Tu dolazimo do političke podrške koju su Hrvati uživali. Dok za nezavisnost mogu da zahvale Nijemcima, dotle za `Oluju` ima da zahvale SAD“, kaže Harston.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Podigli su spomenik Klintonu a sada beže iz doline suza, kroz …

Vojno učešće SAD u napadu na Republiku Srpsku Krajinu 1995 …

apsurdno i strašno porediti srebrenicu sa holokaustom

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: