fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

KEBINI DOKUMENTI DOKAZ DA SRPSKE ŽRTVE GOVORE ISTINU

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/Bozica_Zivkovic_Rajilic.JPG

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković-Rajilić smatra da dokumenti o zločinima nad Srbima, koje je potpredsjednik Federacije BiH /FBiH/ Mirsad Kebo dostavio Tužilaštvu BiH, potvrđuju da srpske žrtve 20 godina govore istinu da su se nad Srbima dogodili zločini najstrašnije vrste.

Rajilićeva je rekla Srni da se svaki parastos i obilježavanje stradanja Srba završavao uz „tešku istinu“ da niko za te zločine nije odgovarao.

Ona je izrazila uvjerenje da će nakon Kebinog postupka stvari biti drugačije.

„Znali su i Hrvati i Bošnjaci da će to kad tad doći na vidjelo, da li od gospodina Kebe ili nekog drugog. Zločini bi bili kad tad dokazani“, istakla je Rajilićeva i dodala da je Kebin gest, prije svega, ljudski gest.

Ona je naglasila da su mnogi ljudi imali „debelog upliva“ u skrivanju dokaza, da su činili zločine, a potom preuzeli vlast.

„Ako BiH hoće da bude država, trebalo bi da procesuira i one koji su sakrivali dokaze. Ko je krio i gdje su do sada bili ti dokumenti? Šta su radili 20 godina Tužilaštvo i Sud? Čekali su da veliki broj zločinaca negdje ode i bude nedostupan tužilaštvu, ili da umru i zločinci i svjedoci“, rekla je Rajilićeva.

Ona je napomenula da Srbi nikada nisu branili nečiji zločin i zločince, kojih je bilo na svim stranama, dok su drugi krili one za koje postoje i dokazi.

Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo proteklih dana dostavio je Tužilaštvu BiH više hiljada dokumenata koji svjedoče o zločinima počinjenim nad srpskim stanovništvom, a dio sadržaja se odnosi na tadašnjeg načelnika Centra službi bezbjednosti Zenica Šefika Džaferovića, koji je danas predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH.

 

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

CILj – STATUS UDRUŽENjA OD REPUBLIČKOG  – Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: