Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Kazniti zatvorom sve koji ističu ustaške simbole

Predsjednik Istarskog demokratskog saveza /IDS/ Boris Miletić izjavio je da se ta stranka zalaže da svi oni koji ističu ustaške simbole i koriste ustaški pozdrav “Za dom spremn” budu kažnjeni zatvorom.

Mladi danas u Hrvatskoj
Mladi danas u Hrvatskoj
twitter.com/DaZivimSan

Miletić je rekao da je veoma loše i štetno za Hrvatsku rješenje koje je Vlada Hrvatkse donijela, u dogovoru sa HOS-ovcima, da ploča sa ustaškim simbolima, koja je prvobitno bila postavljena u Jasenovcu, bude preseljena u Novsku.

“Sve države u Evropi se ograđuju od takvih stvari. Upravo je i italijanski parlament, što treba da potvrdi i njihov Senat, donio odluku o zabrani fašističkih simbola, koji je čak predvidio kaznu za takva nedjela”, rekao je Miletić, koji je i gradonačelnik Pule.

On je izjavio za N1 da to Hrvatskoj šteti i da fali odlučnosti, prije svega Vlade, da raskrsti s tim, da se ne pokušava ublažiti nešto što je bilo loše, te da se ne može izjednačavati antifašizam i ustaški pokret.

“Smatram da to veoma šteti Hrvatskoj i vrijeđa naše građane, posebno nas u Istri, jer sjetimo se šta je činio ustaški pokret – odrekao se dijelova Hrvatske – Dalmacije, sjetimo se da su upravo antifašisti donijeli istorijske odluke o pripojenju Istre matici Hrvatskoj. Stoga ne znam ko danas u Hrvatskoj može biti protiv antifašizma sa jedne strane, a sa druge relativizovati taj pozdrav kad svi skupa znamo šta on znači”, istakao je Miletić.

On je naglasio da je premještanje ploče još gori potez. “To je jednostavno trebalo ukloniti i jasno definisati da to nije dozvoljeno”, rekao je Miletić.

On je dodao da će IDS u proceduru uputiti takav zakon koji će jednom zauvijek definisati koje stvari u Hrvatskoj ne mogu biti tolerisane.

“Ne da ćemo ih zabraniti – nego one koji se time pokušavaju igrati – njih naprosto treba kazniti”, poručio je Miletić.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Simboli ustaša postaju nacionalna obilježja | Jadovno 1941.

Krajiški simboli ne mogu se izjednačiti s ustaškim | Jadovno …

Otvorena obnova ustaštva u Hrvatskoj | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: