fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

KARAMARKO: 5. AVGUSTA SLOMLjENA „VELIKA SRBIJA“

Tomislav Karamarko

Tomislav Karamarko


Lider HDZ-a Tomislav Karamarko poručuje da je 5. avgust tužan dan samo za one koji su „sanjali veliku Srbiju“ i savjetuje Srbe da se suoče sa prošlošću i da odnose sa susjedima ne vode na bazi mitova.

Karamarko, koga mnogi analitičari već vide na čelu Vlade Hrvatske nakon sljedećih izbora, navodi da je međunarodni sud „oborio“ priču o zločinačkom poduhvatu tako što je oslobodio hrvatske generale.

Lider HDZ-a tvrdi da je na Hrvatsku izvršena agresija koordinisana iz Srbije i sa Srbijom, te da je u akciji „Oluja“ slomljena „kičma ideje o velikoj Srbiji“.

On je optužio hrvatsku diplomatiju za nesposobnost, jer nije uspjela da dovede na planiranu paradu 5. avgusta vojnike najjačih zapadnih zemalja.

Karamarko smatra da se parada morala održati u Kninu te da sadašnja vlada mora da objasni saveznicima i „onima u Srbiji“ zašto Hrvati slave taj dan.

Lider HDZ-a je na stranačkom skupu u Opatiji pod nazivom „Živimo Hrvatsku“ optužio vladu SDP za nesposobnost i ekonomsko urušavanje zemlje.

U akciji „Oluja“ 1995. godine etnički je očišćena Krajina, a Srbi su demografski zbrisani sa prostora na kojima su živjeli vijekovima.

Tokom te akcije Hrvatske vojske ubijani su srpski civili i spaljeno je više hiljada objekata u vlasništvu Srba.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

BRISEL DA ZAUSTAVI PROSLAVLjANjE „OLUJE“ – Jadovno 1941.

Program obilježavanja 20. godišnjice stradanja Srba u „Oluji …

SLOVENCI NEĆE NA PROSLAVU „OLUJE“ – Jadovno 1941.

KOLINDA: Domovinski rat pravedan, Oluja legalna, Gotovina …

Oluja – Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: