Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Karadžić: Srpski narod je pobedio, Hag mi ništa ne može; Ponosno čuvajmo Republiku Srpsku!

Advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, Marko Sladojević u izjavi za RTRS, preneo je šta je prvi predsednik Republike Srpske poručio srpskom narodu posle izricanja presude.

Radovan Karadžić
Radovan Karadžić

– Srpski narod i ja, zajedno sa njim, smo već pobedili. Stvorena je Republika Srpska, a srpski narod je slobodan u vlastitoj državi.
Žrtva koju ja podnosim je manja od drugih. Hiljade mladića je svojim životima izgradilo Republiku Srpsku. Mnogi su postali ratni invalidi…

Najveću žrtvu su podnele majke čiji su sinovi, često jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve.
Ova jalova osveta Haškog tribunala meni, starcu, ne može ništa. Nismo se predavali ni kada je bilo daleko teže, pa ni ovako utamničen neću prestati nikada da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda.

U svakom ratu, naročito građanskom, izrodi počine zločine koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala. Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Zato, uvek i svuda, budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad svih nas – našu Republiku Srpsku – rekao je Karadžić.

Podsetimo, žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je u sredu na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja.

Izvor: NOVOSTI ONLINE

Vezane vijesti:

Karadžiću kazna doživotnog zatvora 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: