fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

JUKA PRAZINA PUCAO NA OKUPLjENE PRED SKUPŠTINOM BiH

Juka_PrazinaBIJELjINA, 24. MAJA (SRNA) – Predratni sarajevski kriminalac  Juka Prazina pucao je u proljeće 1992. godine na učesnike mitinga pred Skupštinom BiH za šta su kasnije optuženi Srbi, kaže bivši zamjenik komandanta Specijalne jedinice MUP-a tzv. RBiH Zoran Čegar.

Optužbama za zločine nad Srbima u Sarajevu, prema Čegarevim riječima, treba da se bave istražni organi. On priznaje da je o tome već davao izjavu.

Čegar smatra i da je srpskim majkama trebalo omogućiti da u Dobrovoljačkoj ulici zapale svijeće jer im je tamo neko pobio djecu, „a ne lajati na njih“.

On tvrdi i da se bivši komandant Specijalne jedinice MUP-a tzv. RBiH Dragan Vikić uplašio istrage koju Federalna uprava policije vodi protiv njega,ali naglašava da ga ne dotiču Vikićeve optužbe.

„Poslije 20 godina izašao sam i rekao istinu. Dosta je bajki o gradu i o herojima i borbi u Sarajevu. Koga god pitam gdje je bio i šta je radio, kaže da je bio heroj, komandant, kuvar ili u auto-jedinici“, rekao je Čegar za „Pres“.

On ističe da o tome ne mogu da pričaju oni koji prije rata nisu imali ni za perec, a danas imaju milione.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: