Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

JOVANOVIĆ NIJE SMOGAO SNAGE DA SE IZVINI

emil-vlajki.jpg

BEOGRAD, /SRNA/ – Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki je rekao da lider Liberalno demokratske partije /LDP/ Čedomir Jovanović, nažalost, nije smogao snage da se u duelu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom izvini zbog iznošenja laži da je Srpska nastala na genocidu.

“Jovanović je sve to uradio radi kampanje koja se sada u Srbiji zahuktava i nažalost nije smogao snage da se izvini i Srbima i srpskom narodu u Republici Srpskoj, govoreći jednu laž da je Srpska nastala na na genocidu”, rekao je Vlajki, koji je prisustvovao u Beogradu duelu Dodik – Jovanović.

Vlajki je izjavio novinarima, nakon duela u Tanjugovom Pres-klubu, da Jovanović “nema koncepcije, jer ne brani istinu”, te napomenuo da je Srpska nastala daleko prije, kada genocida nije ni bilo, a da su prvi zločini bili počinjeni nad Srbima.

“On /Jovanović/ je rekao da je Srpska nastala na genocidu i da je srpski narod u Republici Srpskoj jadan. Dakle, nije se izvinio zbog te izjave, jer je to, činjenično gledano, laž”, rekao je Vlajki.

Upitavši “kako Jovanoivć može reći jednom narodu unutar jednog regiona da je jadan”, Vlajki je rekao da je to “uvreda za srpski narod koji živi na području Srpske, ali i šire”.

On je ocijenio da se u ovo času odvija islamizacija Balkana, navodeći da postoji islamski blok koji se stvara od Turske, Albanije, Kosova, dijelova Crne Gore i Makedonije, Sandžaka i pola BiH.

“S druge strane, imate dva hrišćanska naroda – Srbe i Hrvate. Mislim da treba da dođe do alijanse između Srba i Hrvata ma koliko da je to bolno, jer imaju teške repove u međusobnim sukobima, i da se praktično suprotstave jednoj toj islamističkoj tendenciji protiv koje se suprotstavlja čitava Evropa u ovom času”, rekao je Vlajki.

On je naveo da Jovanovićeve “sponzore u Srbiji reprezentovane u obliku Kandićke, Sonje Biserko ili Srđe Popovića, koji sve vrijeme govore ` Dajte volite se, između sebi u BiH`, uopšte nije briga što se jedan dio BiH sve više islamizuje preko Kosova, Albanije, Preševske doline, dijela Makedonije, dijela Crne Gore i preko Sandžaka”.

Vlajki je rekao da nikoga ne brine što u Sarajevu sada ima gotovo 95 odsto muslimana, niti položaj hrvatskog naroda unutar BiH, odnosno Federacije, kada su, kako je rekao, “Bošnjaci sa lažnom SDP partijom koja je praktično bošnjačka, preuzeli vlast i žele da eliminišu ostatak Hrvata iz Federacije i da praktično zavladaju čitavom Federacijom”.

“Ta koncepcija Federacije koja će biti bošnjačka, spada u koncepciju islamizacije ovog dijela Balkana, koja se odvija pred našim očima, gdje praktično Turska, skupa sa sponzorima iz međunarodne zajednice, radi šta hoće na ovim prostorima”, rekao je Vlajki.

On je rekao da je lično prisustvovao i vidio kako ubijaju goloruke vojnike u Dobrovoljačkoj u Sarajevu.

Vlajki je ocijenio da je ono što se desilo u Srebrenici apsolutno neprihvatljivo, jer je popriličan broj ljudi ubijan hladnokrvno, ali da se slučaj sastoji iz dva dijela – prvi je od 1992. do 1995. kada je stradalo nekoliko hiljada Srba, a tek onda dolazi jul 1995. godine kada je Srebrenica bila predata u ruke Srbima.

“Prema izvještaju Mazovjeckog, 15.000 sposobnih muškaraca je prije pada Srebrenice izašlo i nije htjelo da brani grad. Povukli su se i dali Srebrenicu na tanjiru, jer je čitava ta koncepcija bila pripremljena unaprijed da bi se konačno okrivili Srbi kao genocidan narod”, naveo je Vlajki.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: