fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Крестић: Увредљиве Босићеве тврдње да су интелектуалци изманипулисани

Члан Српске академиjе наука и умjетности академик Василиjе Крестић одбацио jе тврдњу лидера СДС-а Младена Босића да jе њега и 150 српских интелектуалаца, коjи су потписали петициjу за очување Републике Српске, изманипуилисао предсjедник Српске Милорад Додик, оцjењуjући ту тврдњу увредљивом.

Академик Василиjе Крестић

                              Академик Василиjе Крестић                                       Фото: РТРС

„То питање jе по своjоj природи увредљиво, jер ко би могао на мене да утиче, ко би смио да утиче на мене. Ја то никоме не бих дозволио, нити дозвољавам било када. Мени jе стало до тога да се очува Република Српска, а шта каже господин Босић – то ме апсолутно не интересуjе“, рекао jе Крестић Срни.

Он jе истакао да њега само интересуjе судбина Републике Српске и додао да му jе „мука од политичких прегањања политичара унутар Српске, коjи више воде рачуна о своjим фотељама, него о проблему самог опстанка Српске“.

„Ако господин Босић мисли да сам jа насjео, нисам насjео, него jедноставно, стало ми jе до онога до чега би и њему, иако jе у опозициjи, требало да буде стало – да чува Републику Српску“, нагласио jе Крестић.

Наводећи да га уопште не занима ко ће у Републици Српскоj сjедити на кључним мjестима – да ли Босић или Додик, Крестић jе истакао да га само занима судбина народа у Српскоj и судбина те земље.

„Нисмо ми имбецили да насjедамо и да нам неко подмеће нешто, него смо ми људи зрели и знамо шта чинимо и знамо шта се догађа и забринути због тога смо написали ту петициjу за очување Српске. Наjвећа опасност коjа се надвила над Републиком Српском jе српска свађа, што они насjедаjу и траже подршку оних коjима ниjе стало до Републике Српске“, рекао jе Крестић.

 

Извор: РТРС

 

Везане виjести:

Василиjе Крестић: Зашто нас Хрвати увек „изненаде“ – Jadovno 

Василиjе Крестић – О односу науке и политике – Jadovno 1941.

АКАДЕМИК ВАСИЛИЈЕ КРЕСТИЋ – Милост Хрвата купуjемо 

академик василиjе крестић: духовни проблеми  – Jadovno 1941.

АКАДЕМИК ВАСИЛИЈЕ КРЕСТИЋ: Хрватско  – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: