fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

С. Живановић: Коментар на чланак објављен у римокатоличком листу „Глас концила“ у Загребу

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/stratista/jasenovac/koncil1.jpg

Римокатоличка „црква“ непрекидно покушава да оповргне постоjање римокатоличког хрватског геноцида против Срба, Јевреjа и Рома у току II светског рата. На седници Међународне комисиjе за истину о Јасеновцу (у коjоj нема представника ни Хрвата ни Срба) коjа jе одржана у Њуjорку под председништвом америчког професора Бернарда Клаjна, судско медицински стручњаци из САД су изjавили да поседуjу документа коjа говоре да jе преко 1400 римокатоличких свештеника, часних сестара и католичких активиста у Независноj држави Хрватскоj лично клало, убиjало, пљачкало, мучило, силовало девоjчице, девоjке и жене, насилно покрштавало православне Србе, Јевреjе и Роме.

Насилно су вађена нерођена деца из утроба трудних маjки.

Италиjански воjни извештаjи говоре о ужасном разбиjању дечjих глава о камење и дрвеће. Преживела деца заточеници концентрационог логора за децу говоре како су часне сестре дивљачки мучили новорођенчад и малу деце и како су их убиjали дављењем или разбиjањем лобање ударцем о зид итд.

Хрватска jе била jедина земља у свету коjа jе ималаконцентрациони логор за малу децу. У првом делу логора су била деца до jедне године старости, у другом делу деца до 4 године старости итд.

Ратни злочинац, загребачки надбискуп Алоjзиjе Степинац, старешина свих римокатолика у Независноj држави Хрватскоj, а сада „блажени“ на путу да постане светитељ Римокатоличке „цркве“ лично jе насилно покрштавао правосавне Србе, благосиљао хрватске кољаче Срба, Јевреjа и Рома чиjе су руке jош биле крваве од убиjања итд. (Постоjе докуметовани искази жртава и сведока, а поjедини римокатолички свештеници су водили и дневнике, ухваћене после свршетка рата у коjе су уписивали када су како и где мучили, силовало девоjчице, девоjке и жене и убиjали). Злочинац Степинац jе као врховни воjни викар управљао свим римокатоличким свештеницима коjи су вршили злочине над православним Србима Јевреjима и Ромима. Римокатолици су били нарочито свирепи према православним владикама и свештеницима, а истицали су се у рушењу и скрнављењу православних цркава. Папски изасланик у Хрватскоj Марконе jе лично присуствовао вршењу пjединих злочина, коjе jе Римокатоличка „црква“ одобравала и поздрављала. Папа jе лично примао у аудиjенциjу хрватског поглавника Анту Павелића, усташе – кољаче Срба, Јевреjа и Рома и благосиљао их. Постоjи обимна документациjа о свим овим злочинима Римокатоличке „цркве“ њеног свештенства и самог папе. Могле би се написати многе књиге о свим овим страшним догађаjима.

Сасвим jе очигледно да „Глас концила“ као гласило Римокатоличке „цркве“ сада, као уосталом увек у прошлости, покушава да негира све злочине, па и оне у jасеновачком систему хрватских логора за истребљење Срба, Јевреjа и Рома. За то им jе добро послужила књига магистра Младена Ивезића „Титов Јасеновац“ да би jош jеданпут могли да кажу да у Јасеновцу нико никада ниjе био убиjен и да су у том логору људи умирали природном смрћу.

На jедноj Међународноj конференциjи о Јасеновцу jедан „научник“ из Загреба jе у свом реферату навео да jе Живановић тврдио да су у Јасеновцу људи
умирали природном смрћу. Ја сам председавао на тоj конференциjи па сам упитао тог говорника из Хрватске одакле му jе таj податак и да ли jе икада срео тог Живановића. Одговорио jе да га никада ниjе срео, а да jе податак узео из jедне књиге коjа цитира неког трећег аутора. Када сам му казао да сам jа таj Живановић и да никада нисам написао тако нешто он се посрамљен повукао. Обjаснио сам том скупу да сам у jедном свом раду навео да у извесном броjу случаjева коjе сам испитивао нисам успео да утврдим узрок смрти, али то не значи да су ти људи умрли природном смрћу.

У судско медицинскоj пракси се често дешава да ниjе могуће утврдити узрок смрти. Ово сам навео само као пример каквим се средствима служе „научни радници“ из Хрватске. Аутору књиге „Титов Јасеновац“ господину Ивезићу изгледа да ниjе познато да сам jа као члан комисиjе судских антрополога ископавао масовне гробнице жртава римокатоличких хрватских зверстава на стратиштима у Јасеновцу и у Доњоj Градини преко пута Јаеновца. Ја сам лично држао у своjим рукама разбиjене лобање жртава и из њих вадио остатке окрвављених мозгова. Такође сам лично посматрао читава острва лешева коjа су пловила низ Саву и Дунав од Јасеновца низводно.

Господин Ивезић, његови истомишљеници и „Глас концила“ седећи у удобним фотељама могу да причаjу разне „баjке“ и неистине, а права истина се налази само 120цм испод површине земље на териториjи Јасеновца и Доње Градине. Сада се зна да се масовне гробнице жртава налазе на териториjи дугачкоj преко 16 километара, а широкоj преко 6 километара. Никада се неће сазнати колико jе жртава спаљено у Паћилиjевоj пећи, колико jе нерођене деце извађено из утроба трудних маjки, колико jе жртава скувано у казанима за прављење сапуна итд.

Међународна комисиjа за истину о Јасеновцу jе утврдила да jе само у Јасеновачком систему хрватских логора за истребљење Срба, Јевреjа и Рома убиjено преко 700 000 Срба, 23 000 Јевреjа и 80 000 Рома међу коjима jе било 110 000 деце испод 14 година старости. Хрватска jе била jедина земља у
свету коjа jе у оквиру Јасеновачког система концентрационих логора имала и концентрациони логор за истребљење мале деце.

Међународна конференциjа о Јасеновцу jе пре неколико година донела Декларациjу о геноциде над Србима, Јевреjима и Ромима у Независноj држави Хрватскоj коjа jе обjављена на 8 jезика и послана у све земље света.

Овим чланком у „Гласу концила“ Римокатоличка „црква“ поново jасно ставља до знања свима и свакоме да за њих убиjање, мучење итд. Срба и свих некатолика ниjе злочин, док у садашњоj републици Хрватскоj се данас слави покољ, прогон и погром Срба из свих краjева Хрватске у злочиначким акциjама попут Олуjе, Бљеска и сл. Република Хрватска те злочине слави као своj наjвећи државни празник.

Пише: Академик професор др. Србољуб Живановић, Предеседник Међународне комисиjе за истину о Јасеновцу, Лондон Велика Британиjа

Извор: Магацин

 

Везане виjести:

ОСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ ХРАМА ЈАСЕНОВАЧКИМ МУЧЕНИЦИМА

Јасеновац: Кућица у (коцкастом) цвиjећу, трава око ње…

Скандалозна инициjатива хрватских историчара – Приказуjу Јасеновац као логор за усташе!

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: