fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

САСТАНАК С УДРУЖЕЊИМА ИЗ ХРВАТСКЕ И РС

Директорка Владине Канцелариjе за сарадњу са диjаспором и Србима у региону др Славка Драшковић одржала jе састанак са представницима удружења из Хрватске и Републике Српске. Састанку су присуствовали Ружица Мандић из „Удруге жена из Вуковара“, Зоран Коjић и Горан Челар из „Српског народног форума“ и председник удружења „Јадовно 1941“ Душан Басташић, као и чланови ових организациjа.

Састанак са представницима удружења из Хрватске и Републике Српске

Промоциjа Јадовно 1941.

Удружење потомака и поштовалаца жртава Јадовно 1941. бави се откривањем истине о злочинима почињеним у концентрационим логорима Госпић-Јадовно-Паг за време Другог Светског рата. Вечерас, у 18 часова, у Парохиjском дому храма Светог Саве одржаће се промоциjа и конференциjа за новинаре новооснованог удружење грађана Јадовно 1941. из Београда.

 

Представници удружења представили су своjе активности и образложили проблеме са коjима се суочаваjу, затраживши подршку институциjа Владе Републике Србиjе. Разговарали су о потреби да се подрже манифестациjе коjе негуjу културу и обичаjе и могућностима jачања организациjа цивилног друштва коjе раде на заштити наших сународника.

Директорка др Драшковић jе позвала организациjе на jединство и бољу међусобну комуникациjу између кровних организациjа као што су ЗВО и СНВ и других удружења и организациjа из невладиног сектора.

Било jе речи и о проблематици у вези са вртићем Вуковар 2. Директорка jе истакла важност диjалога између надлежних органа Републике Хрватске у циљу проналажења адекватног решења за опстанак ове институциjе коjа има велики значаj за српски народ у Вуковару.

 

 

Извор: Канцелариjа за сарадњу са диjаспором и Србима у региону

 

 

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: