fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

IZETBEGOVIĆ ČEKA BOLjE DANE ZA UNITARNU MUSLIMANSKU DRŽAVU

ajko vasic

BANjALUKA, 25. APRILA /SRNA/ – Izvršni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Rajko Vasić ocijenio je danas da bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović pokušava da kupi vrijeme „čekajući neke bolje dane za unitarnu muslimansku sarajevsku državu Bosnu“.

Vasić ističe da Izetbegović ponovo pokušava sladunjavim izjavama da obmane javnost i da Srbe optuži da su krivci što ih nema u Sarajevu.

„Tako su Srbi nekadašnjeg Sarajeva istorijski fenomen. Istovremeno su agresori i izvršioci vlastitog protjerivanja“, navodi Vasić i dodaje da Izetbegović „pokušava, u stvari da kupi vrijeme čekajući neke bolje dane za unitarnu muslimansku sarajevsku državu Bosnu“.

„Njegova tvrdnja da u Sarajevu radi 4000 Srba u institucijama govori sve o krivici bošnjačke političke elite u proteklih dvadeset godina. Sarajevo je slika BiH za koju je njegova otac, Alija Izetbegović žrtvovao mir“, dodaje Vasić.

On je ističe da Izetbegović treba da kaže da je tih 4.000 Srba u stvari cilj rata kojeg je muslimansko političko rukovodstvo pokrenulo `92. godine. „Samo što je to cilj za Sarajevo a za ostala mjesta u BiH ta brojka je 400 ili 40, što je u Federaciji potpuno i ostvareno“, upozorio je Vasić.

Prema njegovim riječima, Izetbegovićeva tvrdnja da će autoput Pet ce ili autoput Banjaluka – Doboj popraviti odnose Sarajeva i Banjaluke takođe je obmanjujuća.

Vasić je naglasio da odnose sa „agresorima, genocidnom nacijom i četnicima“, kako Srbe deklariše sarajevska javnost, ne popravljaju putari, nego potpuna politička ravnopravnost Srba u BiH o kojoj sarajevska brojka od 4.000 odaje sumorne izglede.

Izetbegović je izjavio banjalučkoj Alternativnoj televiziji da, prema njegovom mišljenju, Srbi sasvim komotno žive u Sarajevu. On je izrazio nadu da će se komunikacija između Banjaluke i Sarajeva popraviti i da će se ovi gradovi približiti izgradnjom koridora Pet ce i autoputa Banjaluka – Doboj.

 

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: