Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

IZABERIMO SRPSKE PREDSTAVNIKE U FEDERACIJI BIH: Prijava za glasanje u Bečmenu

Datum objave: četvrtak, 5 jula, 2018
Veličina slova: A- A+

Učešće srpskog naroda poreklom iz Kantona 10 (opštine Livno, Grahovo, Drvar, Glamoč, Kupres i Duvno) na opštim izborima u BiH je od velikog značaja za opstanak našeg naroda na području ovog kantona. Jedino učešćem na izborima možemo osigurati veći broj istinitih predstavnika srpskog naroda u kantonalnoj skupštini, vladi, i ostalim organima.

Jedino ako izglasamo prave predstavnike našeg naroda u kantonalne institucije možemo očekivati da ćemo imati kome da se obratimo ako u našem selu treba nasuti ili asfaltirati put, obnoviti koju kuću, dovesti struju, obezbediti zdravstvenu zaštitu, pa i zaposlenje mladih ljudi.

Zbog svega ovoga, Udruženje Ognjena Marija Livanjska, u saradnji sa drugim zavičajnim udruženjima iz našeg kantona, još jednom poziva sve one koji to još uvek nisu uradili, da se registruju za glasanje poštom. Pravo glasa imaju sva raseljena lica iz Kantona 10, čak i ako nemaju važeće lične karte BiH.

Pozivamo sve koji ispunjavaju ove uslove da ove nedelje u periodu od 10.30 do 13 časova dođu u salu parohijskog doma hrama Sv Save u Bečmenu, gde će im predstavnici Udruženja Ognjena Marija Livanjska popuniti prijave za glasanje poštom iz inostranstva na izborima u BiH. Sve oni koji mogu takođe pozivamo i da nam se pridruže na Svetoj Liturgiji u ovom hramu, koja počinje u 9 časova.

Izvor: Slobodna Hercegovina
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top