fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ISTINA O STRADANjIMA U SARAJEVU NAMJERNO SPREČAVANA

mladen-ivanic.jpg

SARAJEVO, 27. OKTOBRA /SRNA/ – Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Mladen Ivanić izjavio je danas Srni da su svi pokušaji da se sazna cjelokupna istina o stradanjima u Sarajevu namjerno sprečavani da bi bilo izbjegnuto da se dođe do nalogodavaca ubistava Srba u tom gradu.

Komentarišući izjavu potpredsjednika Federacije BiH /FBiH/ Svetozara Pudarića o zločinima nad Srbima na „Kazanima“, Ivanić je rekao da mu je drago da je konačno jedan političar iz FBiH govorio i o stradanjima Srba u Sarajevu.

„Volio bih da se sve desi kako je on rekao, ali bi isto tako volio da komisija koja je davno formirana i davno sve to trebalo da uradi počne ponovo da radi i izađe sa nekim izvještajem i da se ona ne potcjenjuje od političara iz FBiH kao što je do sada potcjnjivana“, istakao je Ivanić.

Prema njegovom mišljenju, otkrivanje istine o stradanju Srba u Sarajevu je proces koji niko neće moći da zaustavi.

„Potrajaće, vjerovatno, duže nego što je normalno, ali doći će se na kraju do istine i znaće se ko je sve iza toga stajao“, smatra Ivanić.

On je naveo da Pudarić pominjanjem Dobrovoljačke ulice nastoji da napravi neku vrstu političkog balansa kako što je to uvijek i radio – da nešto malo kaže u korist Srba, ali i da ne izgubi podršku svog izbornog tijela – bošnjačkih i hrvatskih glasača.

Komentarišući apele Srba povratnika na području Kalesije za pomoć, jer im to ne obezbjeđuje FBiH, Ivanić je istakao da se u položaju Srba povratnika u FBiH neće ništa dramatično nabolje promijeniti.

„Predlagao sam prije tri godine, kada je bilo riječi o Fondu za Srebrenicu na nivou BiH, da isti takav fond bude napravljen i za Glamoč, Drvar i Grahovo koji su u puno težoj situaciji nego što je Srebrenica“, podsjetio je Ivanić.

Prema njegovim riječima, da bi se vidjelo kakav je položaj povratnika Srba u FBiH potrebno je samo otići u Grahovo u koje do sada ništa nije investirano ili u Glamoč i vidjeti da se tamo nastava za djecu koja su dominatno srpska ne drži na srpskom nego na hrvatskom jeziku.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: