fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Имам Халиловић: Алах ће срушити ентитет саздан на злочину и геноциду а злочинце оставити без порода и помена

Незим Халиловић Мудерис (у средини)

Незим Халиловић Мудерис (у средини)

Главни имам џамиjе Краља Фахда у Сараjеву Незим Халиловић Мудерис позвао jе на „уништење“ лобиста против резолуциjе о Сребреници и њихових породица, као и „ентитета сазданог на злочину и геноциду“.

У хутби о теми „Двадесет година од геноцида над Бошњацима Сребренице, Жепе и Горажда“, Халиловић jе навео да та резолуциjа у Савjету безбjедности УН ниjе усвоjена због вета коjи jе на „темељу жестоког лобирања Србиjе и Републике Српске“ уложила Русиjа, оциjенивши да „ниjе шала поубиjати 8.372 недужна Бошњака и Бошњакиње“ и да то ниjе обичан злочин „већ добро испланирани и проведени геноцид коjи траjе“.

„Зато са овог мубарек мjеста и у овом мубарек дану призивам Алахово проклетство на злочинце и њихове помагаче, на лобисте против резолуциjе о Сребреници и излобиране и молим Алаха да уништи њихову злочиначку и насилну власт и да уништи њих и њихове породице, понизи их и на Земљи им затре сваки траг и учини ибретом (опоменом) за оне коjи памети имаjу“, рекао jе Халиловић.

Халиловић, коjи jе и руководилац Уреда за хаџ и умру Риjасета Исламске заjеднице у БиХ, истакао jе да jе сигуран да ће Алах „своjом моћи и вољом срушити ентитет саздан на злочину и геноциду и да ће злочинце оставити без порода и помена“.

„Нека jе проклетство на извршиоца овог злочина, на све оне коjи су на било коjи начин учествовали у геноциду у заштићеним зонама, а посебно Сребреници и на оне коjи су требали и могли, а нису сприjечили злочин! Молим Алаха да злочинце и њихове породице забави тешким и неизљечивим болестима и неимаштином и да их учини ибретом (опоменом) за све оне коjи не вjеруjу“, истакао jе главни имам џамиjе Краља Фахда у Сараjеву.

Он jе напоменуо и да jе „одговорност међународне заjеднице по питању злочина у Сребреници неупитна“, те позвао „браћу и сестре“ на будност и опрез jер им се „историjа већ стољећима изнова исписуjе крвљу невиних Бошњака“, преносе интернет портали.

„Господару, помози нам да сачувамо свjетло ислама, упиши међу шехиде убиjене недужне Бошњаке Сребренице, Жепе и Горажда и остале невино убиjене Бошњаке, казни злочинце jош на овоме свиjету и остави их без порода и помена, сачуваj нас искушења коjа не можемо подниjети, опрости нам гриjехе и почасти нас у џенету, друштвом посланика, искрених, шехида и добрих људи“, истакао jе Халиловић.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Цвjетко из Кушића: Правде нема, а ми савиjамо главу пред неправдом

ПРСТ У ОКО СРПСКОЈ, РУСКОЈ И ПРАВОСЛАВНОЈ ЦИВИЛИЗАЦИЈИ

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА ОКО 3.500 УБИЈЕНИХ СРБА ИЗ СРЕДЊЕГ ПОДРИЊА

Подриње – Јадовно 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: