Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Ima li u Hrvatskoj Srba, osim onih što vise sa vrba?

Svedoci smo da ponovo Hrvatska pokušava da se obračunava sa nama Srbima, ovoga puta preko Jasenovca i naših žrtava. Nije bilo dovoljno mučiti i ubijati onolike Srbe, Jevreje i Rome, nego sad moraju još oko toga sa nama da se svađaju. Preganjaju se ovih dana sa našim vlastima da li je u Jasenovcu ubijeno 700 000 ili 85 000 ljudi, kao da pričaju o ubranim jabukama.

Milan Ružić
Milan Ružić

U Hrvatskoj i dan-danas divljaju ustaške glavešine i taj otrov izlivaju po hrvatskoj omladini kako bi oni izrasli u još gore i nezajažljivije ustaške vojnike. Ne mogu više da slušam prepucavanja o Stepincu, o Jasenovcu, o jamama, o Jadovnu i Pagu, jer mi je zaista teško da razmišljam o tome.

Da li je moguće da jedan narod, i to ne ceo narod, već politizovani deo, oseća toliku mržnju prema onom drugom i da je toliko bezobrazan da prvo ubija i proteruje, a onda nas optužuje da smo mi krivi i kako preterujemo sa ciframa.

Ne znam kako nam samo uspe da tolike Srbe mi Srbi proteramo u „Oluji“? Otkud nam hrabrosti da svoje mučimo, batinamo, paramo, bušimo, bijemo i izgladnjujemo u Jasenovcu? Da li mi sami odemo noću, pređemo granicu, pa onda po Zagrebu ispisujemo grafite „Srbe na vrbe“? Da li sam možda ja ili neko od moje rodbine i prijatelja taj koji je svoje pretke udarao maljevima i bacao u jame iako tada nismo bili ni rođeni? Je li srpska krivica to što u Hrvatskoj cveta nešto što je već cvetalo?

Vi mislite da niste odgovorni ni za jednu jedinu smrt? Da li sebe smatrate onima koji su u ratu ostali čistih ruku? Vaše sveštenstvo nije ubijalo, neretko se pozivajući i na samog Hrista, koji je na taj način najviše i stradao u ovim ratovima? Vi niste punili jame i logore? Vi ne pozivate na mržnju kad god nađete vremena? Niste proterali Srbe? Niste nam klali žene, decu i starce? Niste izmislili „srbosek“? Niste nas častili noževima pod vratom, maljem po glavi, bajonetom u grudima, metkom u čelu, gasom u plućima, žicama u ušima, šilima u očima i glađu u logorima?

Niste nas vi proterali, nego smo se sami pokupili, zapalili svoje kuće kako bismo vama napakostili, da vam ih ne ostavljamo čitave, i seli na traktore kako bismo odjurili u Srbiju, a usput smo se i bombardovali kako bismo mogli vas za to da optužimo! Da li zaista verujete u sve to? Verujete li da niste krivi? Verujete li da je Jasenovac izmišljen? Verujete li da je Stepinac svetac? Verujete li?

Muka mi je više da slušam opravdanja i gledam pranja ruku više puta dokazanih zločinaca! Ne mogu da verujem da posle Francetića i Starog Broda smete išta da kažete! Neću da vas gledam kako folirantski morate da pričate sa nama! Sramota me je umesto vas kad vidim da ni na jedno od mesta gde su Srbi stradali ne položite bar jedan cvet! Gadi mi se to podizanje spomenika najvećim zločincima! Ko će da trpi više vaše pokliče „za dom spremni“, „Srbe na vrbe“, „ubij, zakolji da Srbin ne postoji“ i ostale visoke domete vaše usmenosti! Dozvolite nam da žalimo žrtve svog naroda, a vi se zabavljajte sa onim lutkama Hitlera koje su vam, kako videsmo u vestima, obeležile detinjstvo! Neću više da slušam kako nam govorite koliko nas je u stvari stradalo kao da mi ne znamo koga smo u porodicama imali, pa od vas izgubili!

Divlji i krvoločni Srbi, osvajači, koljači, ubice, silovatelji, mutivode, huškači, nacisti, idioti, niža rasa, nesoj, zločinci, provokatori i ko više može zapamtiti šta ste sve govorili prebacujući epitete sa sebe na nas! Ne branimo vam da poričete, ali ne branite ni vi nama da žalimo! Budite jednom u svojoj istoriji ljudi prema nama!
Kad nas već optužujete za velikosrpsku hegemoniju, da vidimo šta smo vam to uzeli, a isto tako pokažite šta ste vi nama uzeli? Nemojte više da upućujemo note jedni drugima. Zna se po čijim notama vi svirate i igrate.Nadam se da će budući naraštaji Hrvata uspeti da se oslobode mržnje kojoj ih učite kako bismo svi mogli da živimo iole normalno.

Nemojte nam više brojati žrtve, jer da ste ih brojali dok ste ubijali, videli biste da ih je previše. Da li je vama dobar bilo koji Srbin koji ne visi? Ima li uopšte u Hrvatskoj Srba, osim onih što vise sa vrba?

Autor: Milan Ružić

Izvor: IN4S

Vezane vijesti:

Milan Ružić: Pismo predaka | Jadovno 1941.

Lament nad hrvatskom sudbinom | Jadovno 1941.

A ti, narode srpski, liži ruku koja te tuče | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: