Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hrvatsku ličnu kartu mogu imati i hrvatski državljani u inostranstvu

Hrvatska lična karta

ZAGREB – Na inicijativu Vlade Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru usvojen je Zakon o osobnoj iskaznici (NN 62/2015), prema kojem pravo na hrvatsku ličnu kartu imaju svi hrvatski državljani bez obzira na godine života i bez obzira imaju li ili nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj mogu zatražiti izdavanje hrvatske lične karte u koju će im se upisati podatak o njihovom prebivalištu u inozemstvu. Prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanjem lične karte, hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj moraju uz zahtjev priložiti i javnu ispravu s podatkom o prebivalištu koju im je izdalo nadležno tijelo države u kojoj imaju prijavljeno prebivalište ili odobren boravak.

Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj zahtjev za izdavanje hrvatske lične karte mogu podnijeti u bilo kojoj policijskoj upravi ili policijskoj stanici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, saopšteno je iz Ambasade Hrvatske u BiH.

 

Izvor: Banija online

 

Vezane vijesti:

U Hrvatskoj izbrisano 260.000 ljudi – Jadovno 1941.

OD DANAS ZAHTJEVI ZA ELEKTRONSKE LIČNE KARTE …

Izbrisani vo vjeki vjekov – Jadovno 1941.

Zagreb traži dokaze od Srba iz Hrvatske – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: