fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hrvatski huligani pretukli Srbina sa detetom u Beču

hrvatski-navijac-kosovo.jpg

Desetak hrvatskih huligana obučenih u kockaste dresove pretukli su Srbina Miodraga Jovanovića i njegovog devetogodišnjeg sina V. J. na ulicama Beča samo zato što je mališan nosio dres Crvene zvezde!

Pijani navijači demonstrirali su svoju „hrabrost“ i „junaštvo“ udaranjem dečaka i premlaćivanjem njegovog oca uz pretnje da će ih obojicu zaklati ukoliko slučaj prijave policiji.

– U nedelju uveče doživeo sam šok jer su mi hrvatski navijači mučili sina nasred ulice. U blizini hotela „Franc“ napali su nas pijani hrvatski navijači jer je moj sin, koji ima samo devet godina, nosio dres Crvene zvezde. Jedan od njih je vikao: „Vidi ga, mali ‘cigan’“ i počeo da skida dres detetu, koje je zaplakalo – priča za Kurir pretučeni Jovanović, koji živi u Beču.

U isto vreme dok su maltretirali dečaka, ostali hrvatski huligani tukli su oca.

– Prvo sam dobio udarac otpozadi, a kad sam pao, jedan od njih me je šutnuo u glavu. Sve vreme sam čuo sina kako plače… Skinuli su ga, a onda sam video kako ga udara jedan dečak koji je imao 12, 13 godina. Dozivao sam policiju, a oni su mi vikali: „Četniče, zaklaćemo te“. Tada su bacili Zvezdin dres i njih šestorica su mokrili po njemu. Bili su tu i jedna devojka i taj dečak koji je tukao mog sina.

Nesrećni Srbin nije svestan koliko je trajalo maltretiranje.

– Meni je to sve izgledalo kao večnost. Kad su završili torturu, nisu nam dozvolili da odemo, već su nastavili da nas vređaju. Dok sam ležao, prišla mi je ta devojka i rekla mi da će mi oteti sina, dok mi je najglasniji od njih rekao da će mi zaklati dete ako odem u policiju. Sin je počeo da se guši od plača, i tek tad su otrčali ka hotelu – ispričao je Jovanović.

Živote im spasli Srbin i trojica turista

Dok su otac i sin krvavi ležali na ulici, a napadači se već udaljili s mesta zločina, prišao im je jedan visoki momak koji je govorio srpski jezik.

– Pitao me je: „Ćale, šta se desilo?“ Za njim su došla još trojica koja su pričala engleski. Uplašio sam se u prvi mah, ali sam mu rekao šta se desilo. U momentu su otrčali na parking hotela, čula se dreka i lupanje stakla. Otišao sam kući, pa u policiju, gde sam video te naše momke kako drže dres mog sina. Kad je taj visoki hteo da mi da Zvezdin dres, policajac ga je odgurnuo. Dao sam izjavu, ali i dalje strahujem za svoju porodicu – istakao je napadnuti Srbin Jovanović.

 

 

Izvor: srbel

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: