fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hrvatska slavi četvrt vijeka etničkog čišćenja Srba

Direktor Dokumentaciono-informacionog centra „Veritas“ Savo Štrbac ocijenio je da Hrvatska ovih dana nije pompezno obilježila samo godišnjicu svoje nezavisnosti, već i četvrt vijeka etničkog čišćenja Srba koji nisu samo prognani nego se pokatoličuju i pohrvaćuju i na sve načine, posebno optužnicama za ratne zločine, onemogućavaju da se vrate na djedovinu.

Kolona izbjeglih Srba iz Krajine
Kolona izbjeglih Srba iz Krajine

On je u izjavi za Srnu naglasio da će naredni popis stanovništva u Hrvatskoj 2021. godine potvrditi da je plan Franje Tuđmana i ostalih „očeva Hrvatske“ da Srbe svedu na tri posto i premašen, jer ih po svemu sudeći tada u Hrvatskoj neće biti ni toliko.

„Na popisu 1991. godine, prema zvaničnim podacima u Hrvatskoj je bilo 582.000 Srba ili 12,2 odsto. Jugoslovena je na tom popisu bilo 106.000 ili dva odsto od ukupnog broja stanovnika. Svi demografi sa područja Jugoslavije se slažu da je najmanje 80 odsto tih Jugoslovena bilo Srbi. Na popisu 2011. godine u Hrvatskoj je bilo 186.00 ili 4,36 Srba“, rekao je Štrbac.

On je naglasio da Hrvatsku od Srba nisu očistile samo vojne akcije „Oluja“ i „Bljesak“ već da se čišćenje raznim instrumentima nastavilo i u „evropskoj“ Hrvatskoj.

„Urbani Srbi se danas u Hrvatskoj pokatoličuju i pohrvaćuju. Tako Jovanovići postaju Ivanovići, a Jovani – Ivani“, rekao je Štrbac.

Prema podacima koje je Štrbac dobio od Srpske pravoslavne crkve od rata na ovamo u Hrvatskoj je pokatoličeno oko 30.000 pravoslavnih Srba, a isto toliko ih je i pohrvaćeno.

On je naglasio da se Srbi odlučuju na taj korak da im djeca, ukoliko ih imaju, ne bi bila diskriminisana ili da bi sami, ukoliko su starije dobi, mogli da ostanu da žive bez velikih problema.

„Sveštenik Popović iz Zagreba mi je rekao da se njegov posao nakon `Oluje` sveo da izdaje krštenice, kako bi Srbi kojim ih je izdao na osnovu njih bili krizmani“, rekao je Štrbac.

Kao ilustraciju nezaustavljivog pokatoličavanja preostalih Srba u Hrvatskoj Štrbac je naveo svjedočenje njegovog prijatelja – sveštenika iz Zadra.

„On mi je pričao da mu je samo tokom jedne godine umrlo 30 vjernika koji su redovno dolazili u crkvu, a da je od tih 30 sahranio samo dvojicu pokojnika. Ostale su, odlukom djece i porodica sahranili katolički sveštenici. Zvali su katoličke sveštenike da sebe i svoje najbliže ne bi doveli u opasnost od revanšizma“, rekao je Štrbac.

Kao jedan od najvećih razloga zbog čega se ne vraćaju „plodni i radno sposobni muškarci, bez kojih nema budućnosti Srba u Hrvatskoj“, Štrbac je naveo procese za ratne zločine.

„Hrvati su osmislili najperfidniji način održavanja „demografske ravnoteže“. Zbog optužnica, koje se neprestano i iznova podiže u Hrvatsku se ne može vratiti najmanje 100.000 Srba“, rekao je Štrbac.

On je ukazao da su neki od instrumenata da se Srbi obeshrabre i trajno odustanu od ideje povratka neriješeno pitanje njihove imovine, penzija i niz drugih otvorenih pitanja, koje Zagreb očito ne planira da riješi, jer „podršku za svoje nečinjenje imaju u najvećim centrima moći“.

„Sve im se toleriše. Ne dijele oni nagrade ovih dana bezveze Genšeru i ostalim koji su zaslužni. Kao što su devedesetih pjevali `Danke Dojčland`, jer znaju oni ko im je to sve omogućio.. Na čelu su Vatikan i Njemačka“, zaključio je Štrbac.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

„Oluja“, naš Saša i Kolindin cinizam balanseri licemjerjem …

Marija Milić: Oluja i poslije Oluje* | Jadovno 1941.

Oluja: Etničko čišćenje pod pokroviteljstvom NATO-a …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: