fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

HRVATSKA NIJE SPREMNA DA SE SUOČI S PROŠLOŠĆU

Glavaševa stranačka garda
Glavaševa stranačka garda

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta smatra da odluka Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB), čiji je osnivač osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš, o formiranju stranačke garde, predstavlja još jedan dokaz da Hrvatska nije spremna da se suoči sa sramnom prošlošću.

Linta apeluje da Evropska unija konačno stavi do znanja Hrvatskoj da mora ispuniti obaveze o kažnjavanju ubica srpskih civila i zarobljenika koje je preuzela potpisivanjem Ugovora o pristupanju EU krajem 2011. godine.

„Stranačka garda HDSSB u crnim uniformama je jasna poruka da Glavaš, članovi stranke i njihove brojne pristalice smatraju da su ustaše bili borci za hrvatsku slobodu, a ne najveća ljaga u istoriji hrvatskog naroda zbog izvršenog genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima“, naveo je Linta u današnjem saopštenju.

Članovima garde, kako je rekao Linta, nedostaje samo da na svojim kapama stave ustaški simbol – slovo „U“ i da se više ni po čemu ne razlikuju od svojih idola iz zločinačke NDH.

Osuđenik za ratni zločin Branimir Glavaš u tajnosti organizuje vežbe mladića okupljenih u Slavonsku sokolsku gardu, prenijeli su juče hrvatski mediji, na šta je Glavaš odgovorio da je riječ o unutarstranačkoj sportsko-rekreativnoj sekciji HDSSB-a.

Zagrebački portal „Dnevnik“ piše da je riječ o jedinici koja izgleda kao prava vojna jedinica, jedino što nemaju oružje, već u rukama drže stranačke i državne zastave.

Iz HDSSB-a poručuju da se ne događa ništa posebno i da su to samo pripreme za Sabor.

„Spremni smo i da Ministarstvo uprave kaže svoju reč, ali ja vas uvjeravam da smo mi ozbiljna politička stranka i da će ova sekcija djelovati u skladu sa zakonom. Ne bježimo od toga da će biti ovakvih ili onakvih utisaka“, poručio je Glavaš, koji je početkom godine pušten iz zatvora u Mostaru gdje je služio kaznu zbog ratnog zločina počinjenog nad Srbima u Osijeku.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

GLAVAŠ POSTROJIO STRANAČKU GARDU Prisegnuli mladići …

GLAVAŠ: POMEN U JADOVNU – „BAL VAMPIRA“ – Jadovno 1941.

GLAVAŠ IPAK NA SLOBODI – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: