Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hrvatska i dalje odbija da riješi imovinska, stanarska i druga prava izbjeglih Srba

Doris Pak
Doris Pak

NOVI SAD – Doris Pak, njemački konzervativni poslanik u Evropskom parlamentu, namjerno i svakodnevno propušta priliku, da javno upozori da  Hrvatska  na krajnje surov i diskirminatorski način i dalje odbija da riješi imovinska, stanarska i druga prava izbjeglih Srba – ocijenio je  predsjednik Regionalnog odbora za pomoć izbjeglicama u Vojvodini Radenko Popić.

„Srbi i dalje čekaju da se evropski poslenici smiluju nad njihovom golgotom i posegnu za paragrafima koji kažnjavaju bezakonje i anarhiju koju u posljednje vrijeme javno osuđuju i sami građani Hrvatske“, rekao je Popić novinarima u Novom Sadu, reagujući na nedavnu izjavu Doris Pak zagrebačkom „Vjesniku“  u kojoj ona  tvrdi da „Hrvatska ima neprijatelja u Savjetu EU“ i da ta zemlja želi zajednički ulazak Hrvatske i Srbije u Uniju.

On je dodao da Doris Pak svjesno ignoriše istinu i stvarnost srpskih izbjeglica i prognanika protjeranih u prethodnom ratu, te da na krajnje neprimjeren način podilazi Vladi Hrvatske.

„Dezavuišući evropsku i svjetsku javnost i namjerno odbijajući, da bilo kad, i na bilo koji način prokomentariše odnos hrvatske države prema izbjeglim i prognanim Srbima, kao i obavezama koje je ta država preuzela poptisivanjem Dejtonskog sporazuma, Spoprazuma o sukcesiji SFRJ i Sarajevske deklaracije, Doris Pak devalvira svoje ime, kao i sam Evropski parlament“, smatra Popić.

On je podsjetio i na izjavu Doris Pak izgovorenu prije godinu dana u Novom Sadu da izbjeglice nisu navikle na život u multinacionalnim sredinama u Vojvodini, zbog čega ih, prema njenom mišljenju, treba dodatno obrazovati.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: