fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hrvati prebili mladića zato što je Srbin!

Huligani sa bejzbol palicama na železničkoj stanici u Zagrebu uleteli su u voz i pretukli J. G. (21) iz Silbaša, koji je krvav i sa teškim povredama putovao do Slovenije

Foto: Blic.rs

Foto: Blic.rs

HULIGANI sa bejzbol palicama na železničkoj stanici u Zagrebu uleteli su u voz i pretukli J. G. (21) iz Silbaša, koji je krvav i sa teškim povredama putovao do Slovenije.

– Bio sam pospan, jer je bilo jutro. Voz se zaustavio na železničkoj stanci u Zagrebu. Video sam grupu momaka koji su u rukama držali bejzbol palice. Uleteli su u voz i psovali nam majku srpsku. Udarali su mlađe. Starije nisu dirali. Tukli su me pesnicama i palicama kako po glavi, tako i po celom telu. Uspeo sam da vidim da su tukli još jednog momka iz Rume. Trajalo je kao čitavu večnost… Odjednom je neko povikao: „Policija“ i svi su se razbežali – kaže J. G., koji nije želeo da se njegovo ime pominje u novinama strahujući za svoju bezbednost.

Kaže da su pojedini momci nosili obeležja sa natpisima „Bad Blue Boys“, po kome su prepoznatljivi navijači zagrebačkog Dinama, i da mu nije jasno iz kog razloga su tukli momke u vozu.

– Ne znam koliko je još momaka dobilo batina, jer sam bio u šoku i sve me je bolelo. Nisam mogao da se pomeram i jedva sam govorio – priča J. G.

Kaže da ne zna ko je zvao policiju, ali da je pripadnik policije razgovarao s njim i uzeo mu podatke.

– Policajac me je pitao da li mi treba lekarska pomoć i odgovorio sam mu da on zaključi na osnovu toga kako izgledam, jer sam krvario. Međutim, dobio je poziv da dođe u obližnji park, gde se takođe dogodio incident u kom su učestvovali navijači. Policajac me je napustio, a voz je nastavio put i ostao sam u njemu. Kada sam došao u Sloveniju, otac me je čekao na stanici. Kako sam izašao iz voza, krenuo sam da povraćam krv. Prebacili su me u ljubljansku bolnicu, gde mi je ukazana lekarska pomoć. Nakon dva dana zatražio sam da dođem u Klinički centar Vojvodine – kaže J. G.

Lečenje u Ljubljani ga je koštalo 2.500 evra, a u Kliničkom centru Vojvodine do juče su mu rađene tri laserske operacije na oku, jer mu je od siline udaraca pukla mrežnjača. Ima sedam kopči ispod oka.

– Prosto mi nije jasno zašto mi nije ukazana lekarska pomoć, jer sam bio sav krvav i izubijan – kaže J. G.

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije saznajemo da je naša ambasada povodom incidenta uputila notu Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske, sa zahtevom za hitnu dostavu svih relevantnih podataka o ovom događaju uključujući i informacije o preduzetim merama za utvrđivanje identiteta i odgovornosti počinilaca. Ambasada je zatražila pojašnjenje razloga zbog kojih povređenom nije odmah ukazana neophodna lekarska pomoć.

MUP HRVATSKE: ODBILI SU LEČENjE

U ZAGREBAČKOJ Policijskoj upravi nam je rečeno da su policijski službenici zaprimili dojavu i na železničkoj stanici zatekli dva srbijanska državljanina starosti 21 i 28 godina, koji su izjavili da ih je fizički napalo više osoba. Oni su, kako kažu u zagrebačkoj Policijskoj upravi, odbili lekarsku pomoć nastavivši putovanje vozom za Ljubljanu.

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Sve je više napada na Srbe u Hrvatskoj – Jadovno 1941.

VANDALSKI NAPAD PODSTAKAO 18-GODIŠNjI MLADIĆ …

“HRVATSKI JUNACI“ NA SRPSKU DECU: “Branitelji …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: