fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

HRVATI NAJAVLjUJU: Srbija i Hrvatska uskoro kreću u rat!

Vojska se sprema

Hrvatska i Srbija su već ratovale jedna protiv druge, a po mišljenju mnogih, ove zemlje još uvek međusobno ‘ratuju’.
Prema pisanju hrvatskih medija, tamošnja elita, čiji je član i hrvatska predsednica, pod vođstvom Trilateralne komisije ponovno će Srbiju i Hrvatsku uvući u rat, bar ako je suditi po najnovijem dokumentu američkog kongresa pod nazivom „Akt o prevenciji ruske agresije 2014″, koji se bavi Rusijom kroz detaljan plan operacija SAD-a i NATO-a na prostoru Evrope i Evroazije. Taj plan uključuje i Hrvatsku i Srbiju.

Kako dalje piše u tekstu portala Dnevno, sve je odavno odlučeno, možda baš na sastancima trilaterale, i spekuliše da je možda baš zato Grabar Kitarović „postavljena“ na mesto predsednika Hrvatske. „Pa ako realno sagledamo, nema bolje opcije od nje da nas uvede u rat, rat za uspostavljanje Novog svetskog poretka i protiv mislećih ljudi, bili oni u Rusiji ili negde drugde“, piše u tekstu novinar Zrinka K.

Naime, prema ovom dokumentu, za razdoblje od 2015. do 2017. godine SAD namerava da uloži neverovatnih 10 milijardi dolara u tzv. proces koji se naziva „širenje demokratije u Rusiji“, a ukupna količina novca koju su predvideli za sve operacije, uključujući i jačanje vojnih NATO kapaciteta u Evropi i Evroaziji i vojnu saradnju s drugim zemljama na tom prostoru iznosiće oko 30 milijardi američkih dolara.

Dokument se dotiče i Hrvatske i Srbije, ali i Kosova, a NATO u ovom dokumentu jasno definiše plan saradnje.

Ono što ovaj dokument otkriva je plan SAD-a koji će kroz dogovorenu saradnju sa članicama EU napraviti novi sistem finansiranja putem kog će uplaćivati novac i u vojsku Hrvatske kao i Srbije, ali i ostalih država bivše Jugoslavije.

SAD planira da Hrvatsku i Srbiju stavi u niz zemalja koje je Rusija već označila kao potencijalne NATO pretnje, a to su Ukrajina, Gruzija, Moldavija, Azerbajdžan, BiH, Crna Gora, Makedonija i tzv. Kosovo. Iz dokumenta je posve jasno da to „jačanje saradnje“ evropskih zemalja ima izrazito agresivan, napadački i antiruski stav, te da je reč o slabljenju Rusije i svrgavanju Vladimira Putina s vlasti, odnosno rat koji će se vrlo verovatno završiti i nuklearnom paljbom.

Ruski mediji navode da je odrednice u ovom dokumentu koje se tiču „​​jačanja demokratskih institucija“ u Rusiji od strane SAD-a protumačio kao početak „ruskog majdana“, odnosno, kao prvu fazu operacije svrgavanja Vladimira Putina s vlasti.

Ovim dokumentom SAD je službeno potvrdila ono što Rusija zapravo već godinama tvrdi, a Bela Kuća poriče, i ceo svet ignoriše, a to je da širenje vojne saradnje s evropskim zemljama ima jasan antiruski karakter, i da su dejstva NATO saveza po Evropi zapravo usmerena protiv Rusije.

Dokument je opširan, a pod tačkom 304. definiše se vojno-bezbednosna saradnja sa zemljama koje nisu članice NATO-a, među kojima je Srbija. Dokumentom se planira jačanje odnosa i interakcije oružanih snaga niza zemalja od kojih je većina izrazila težnju ka NATO članstvu poput Hrvatske, Ukrajine, Gruzije i Crne Gore.

U dokumentu se takođe jasno definišu „oružane snage Kosova“, što otkriva da je plan stvaranja vojske Kosova strateška odrednica SAD-a, kao i ostvarivanje novog NATO fonda.

U okviru plana dejstava ovog novog evropskog NATO fonda stoji i plan bilateralne i multilateralne saradnje nabrojanih zemalja i izvesno je da će pred hrvatskom vlašću tokom 2015. godine doći i zahtevi o zajedničkim vojnim vežbama i drugim vidovima saradnje, što će hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, naravno, sprovesti u delo, piše Dnevno.hr.

Prema već viđenom receptu, najverovatnije je da će se započeti s multilateralnim vidovima saradnje, u kojim bi se, uz Hrvatsku vojsku i niz drugih zemalja, lagano pojavljivala i vojska Srbije.
Dokument je predložio jedan od najvećih antiruskih političara u Americi, Džon Mekejn, a na njemu je radilo 26 republikanskih političara.

Iz svega navedenog, piše portal, jasno se vidi da je u ovoj strategiji SAD-a, usmerenoj na borbu protiv Rusije, cilj da se razdoblje od 2015. do 2017. godine posveti utvrđivanju pozicija NATO saveza u Evropi, a s obzirom na to da Hrvatska i Srbija nisu izostavljene ni u jednoj tački ove strategije, gde se Srbija postavlja zajedno sa zemljama koje teže članstvu NATO-a i koje SAD želi da afirmiše u borbi protiv Rusije.

Ako se uzme u obzir i da je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović bivši NATO zaposlenik, kao i članica kontraverzne Trilateralne komisije, postavlja se pitanje kako se može biti nem pred onim što se sprema, a to je zajednička borba Srbije i Hrvatske, koje će pod jednom zastavom, zastavom novog poretka krenuti u rat protiv jedne države, protiv jedne civilizacije.

Portal postavlja pitanje da li hrvatska predsednica zna da Hrvati ne žele u rat, a kamoli u rat zajedno sa Srbijom?! To je naprosto smešno, navodi se dalje u tekstu, ali i tužno ako uzmemo u obzir da će se to zaista i dogoditi.

„Ovo je samo još jedan dokaz da Hrvatska ulaskom u EU i u NATO nije izborila svoju sigurnost i samostalnost kako su nas mnogi uveravali, već upravo suprotno, postali smo najobičniji pijuni elitne zveradi koji će biti iskorišćeni za ubijanje nedužnih ljudi“, zaključuje novinar portala Dnevno.

 

Izvor: Intermagazin

 

Vezane vijesti:

POTPISAN UGOVOR O NABAVCI 12 HAUBICA – Jadovno 1941.

Amerikanci donirali 30 oklopnjaka Hrvatskoj – Večernji.hr

Zlo seme proklijalo? – Jadovno 1941.

„NATO ŠERIF“ U REGIONU? – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: