fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Хрвати и Турци највише шпијунирају по Србији

Стране тајне службе у Србији раде, између осталог, на сецесији дијела земље, отимању пољопривредног земљишта, а највише шпијунирају Хрвати и Турци, при чему хрватски шпијуни трагају за Србима са хрватске тајне оптужнице, како би их послали у Хаг – пишу „Вечерње новости“.

Хрвати и Турци највише шпијунирају по Србији

Лист наводи да хрватски шпијуни по Србији трагају за Србима са тајне оптужнице, које је званични Загреб оптужио за ратне злочине, а њихов циљ је да их, прије или касније, пошљау у Хашки трибунал, а активни су и у привредној шпијунажи.

„Новости“ истичу да у Србији данас дјелује 55 обавјештајних агенција из 40 земаља, а према званичним подацима српских безбједњака, најактивнији су шпијуни 10 страних тајних служби, а најутицајнији су из америчке ЦИА, њемачког БНД, руског ФСБ, али су најагресивнији агенти хрватске СОА, послије којих слиједе шпијуни из Турске, Ирана, али и са Косова.

Аналитичар Томислав Кресовић наводи да је турска тајна служба у посљедње вријеме више него активна и да има за циљ да оствари политичке планове званичног Истанбула да се у један османлијски систем на Балкану увежу Рашка област (Санџак), БиХ, Косово и Македонија.

„Тај процес се координише из два обавјештајна центра – у Бечу и у Новом Пазару, а изводи се у садејству са агентурама арапских земаља и Албаније“, каже Кресовић.

Он наводи да амерички и британски агенти посебно мотре на оне који су наклоњени Русији и Њемачкој, јер САД и Британија у овом тренутку губе битку против ширења интереса Москве и Берлина на простору Србије.

„Да би се ослабила веза Србије и Русије, стране агентуре синхронизовано делују на рушењу угледа и статуса Српске православне цркве у самој Србији, Црној Гори, на Космету и у Хрватској“, каже Кресовић.

Српски контраобавјештајци тврде да су страни шпијуни, преко својих сарадника, високо позиционирани у привредним компанијама, многим невладиним организацијама, чак у српској тајној полицији.

Бивши начелник српске Службе безбједности Зоран Мијатовић рекао је да је британска служба МИ-6 користила једног агента српске тајне службе БИА да лажно свједочи у Хашком трибуналу против многих угледних Срба.

„Стране шпијунске агенције бавиле су се сарадњом са највишим руководством бивше (албанске) ОВК, али и финансирањем неких наших странака“, додао је Мијатовић.

Саговорници листа наводе да је америчка ЦИА овластила турску агентуру да активно дјелује на простору Србије, а посебно у Рашкој области, гдје се бави политичком пропагандом, ширењем исламизма…

 

Извор: srna

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: