Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Hoćemo muzej za žrtve genocida nad Srbima

srpska-zrtva.jpg

Pokrenuta je inicijativa za izgradnju muzeja žrtvama genocida nad Srbima – potpisivanje peticije je u toku!

Na nedavno održanoj konferenciji za medije na kojoj je predstavljen novi broj časopisa Dveri srpske „NDHrvatska – država genocida“, objavljena je i inicijativa srpskih intelektualaca za izgradnju muzeja za žrtve genocida nad Srbima u 20. veku.

Dveri podržavaju ovu akciju i pozivaju i druge da je svojim potpisom podrže.
Peticija za izgradnju „Muzeja genocida nad srpskim narodom u XX veku“.
Na samom početku XXI veka, srpski narod doživljava nove poraze i poniženja. Još nisu zarasle rane nastale proterivanjem stotina hiljada Srba iz RSK, a naše nacionalno stradanje se nastavlja nasilnim odvajanjem Kosova i Metohije od Srbije, u režiji nekoliko moćnih zemalja Zapada.
Najavljuje se i dalje komadanje Srbije, prete nam secesijom Vojvodine i Raške oblasti, a zbunjenom narodu se kao uteha nudi mit o Evropskoj uniji, u koju Srbija sigurno neće ući još najmanje desetak godina, sve pod uslovom da u ovom ubrzanom istorijskom toku stvarnosti, ta organizacija uopšte dotle nastavi da postoji u sadašnjem obliku.
Srpski narod, koji ponovo, kao i pre sto godina, živi podeljen u nekoliko država, od Kumanova preko Podgorice, Herceg Novog i Trebinja do Like i Gorskog Kotara pa preko Slovenije nazad do Banja Luke, Slavonije, Baranje, sve do matice Srbije, kao da gubi snagu, svest i svoje, teškom mukom stečeno, slavno mesto u istoriji Evrope. To mesto plaćeno je i preplaćeno nebrojenim žrtvama tokom mnogih ratova za oslobođenje i stvaranje sopstvene države.
Tokom te veličanstvene borbe, srpski narod je bio žrtva nekoliko genocida čije razmere i posledice užasavaju svakog razumnog čoveka. Najstrašniji od njih počinjen je tokom Drugog svetskog rata u tzv. Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, i po obimu i proporcijama stoji rame uz rame sa Holokaustom koji je zadesio Jevreje.
Ne smeju se zaboraviti ni genocidi koje su učinili bugarska vojska u Prvom i Drugom svetskom ratu, Austro-Ugarska i Nemačka u Prvom, albanski separatisti i mađarski okupatori tokom Drugog svetskog rata, te Tuđmanova Hrvatska 1995. godine. Ovi nepojmljivi zločini desetkovali su srpski narod koji upravo zbog toga danas broji manje od deset miliona ljudi, umesto najmanje dvadeset miliona, i jedini je narod od Istanbula do Trsta koji se u poslednjih sto godina brojčano smanjio umesto da se uveća.
Uporna propaganda i pogubni školski sistem Titove Jugoslavije u velikoj meri su zatrli narodnu svest o stradanjima i pretrpljenim genocidima. Na krvavom oltaru lažnog bratstva i jedinstva žrtvovano je istorijsko pamćenje našeg naroda.
Devedesete godine prošlog i prvih desetak godina novog veka donele su samo jalovu buku i bes umesto trezvenog i odgovornog sagledavanja sopstvene sudbine i traganja za istorijskim poukama.

Izvor: DVERI

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: