Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Grbovi opština vrijeđaju srpski nacionalni interes

Srna

Zlatni ljiljan, polumjesec i zvijezda, džamija, te šahovnica kao osnovna obilježja grbova u federalnim opštinama najbolje oslikavaju u kakvom se položaju nalazi i kako danas živi srpski narod u Federaciji BiH, ističu predstavnici Srba u FBiH.

Grbovi 20-tak opština u Federaciji BiH vrijeđaju nacionalni interes Srba, a obilježja isključivo bošnjačkog naroda nalaze se na grbovima opština kao što su Cazin, Bosanska Krupa, Zenica, Cazin, Stari Grad Sarajevo, Ilijaš Kalesija i Kladanj, dok su simboli Hrvata vidljivi u simbolima opština poput Prozor – Rama, Domaljevac, Kupres i Kiseljak, piše “Fokus”.

Iako u Domu naroda Federacije BiH postoji Klub Srba koji bi trebalo da pokreće pitanje vitalnog nacionalnog interesa, svih ovih godina to se nije desilo, a razlog leži u činjenici što većinu u Klubu drže Srbi koji nose člansku knjižicu SDP-a, partije Zlatka Lagumdžije, i provode njegovu politiku.

Poslanik SNSD-a u Domu naroda parlamenta FBiH Slaviša Mihajlović rekao je da ravnopravnost Srba u FBiH najbolje pokazuju grbovi i zastave opština.

“Činjenica je da obilježja na lokalnom i kantonalnom nivou predstavljaju simbole za Bošnjake ili Hrvate, a Srba nigdje nema. Prije šest godina proglašeni su neustavnim neki grbovi, ali to nije ništa promijenilo, tako da i dalje nema simbola koji predstavljaju sva tri konstitutivna naroda”, rekao je Mihajlović.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: